Râpă, Q.E.D.!

ianuarie 20, 2013 in Liga 1

La Steaua, Cornel Râpă (dreapta) e mai aproape de marea performanță. Și de ochii selecționerului Victor Pițurcă!

La Steaua, Cornel Râpă (dreapta) e mai aproape de marea performanță. Și de ochii selecționerului Victor Pițurcă!

Ceea ce trebuia să se întâmple s-a întâmplat mai repede decât se așteptau mulți: Cornel Râpă a semnat cu Steaua! Fundașul dreapta de națională a intrat în ultimele șase luni de contract cu Oțelul Galați și a ales să stea următorii patru ani în… Ghencea. La 23 de ani, Râpă are în CV-ul său o participare în Liga Campionilor, cu Oțelul, și cinci selecții în reprezentativa României. Când va juca efectiv la Steaua? Greu de spus pentru că gruparea de la Dunăre nu și-a dat, încă, acordul pentru efectuarea tranzacției. O achiziție de top pentru Steaua, marca Gigi Becali, care n-a mai lălăit-o după eșecul numit Rafa Cruz. Ca-n matematică: Quod Erat Demonstrandum!

Am tot scris despre faptul că Râpă reprezintă o prioritate pentru Steaua. Postul de fundaș dreapta trebuia acoperit urgent, iar pe deasupra antrenorul Laurențiu Reghecampf are nevoie de jucători valoroși, de calitate. Râpă este un astfel de fotbalist. Sper să nu i se urce la cap atâtea laude!
Gigi Becali nu se dezminte. Criticat că face bani de pe urma Stelei, și în plină criză, Becali a început să mute cu cărțile pe față. A spus pe la televiziuni că-l ia pe Râpă, uite că l-a luat! Tânăr, experimentat, valoros, de națională. Exact „portretul-robot” fixat de patron pentru achizițiile „roș-albaștrilor”. Cine urmează? Poate congolezul Jeremy Bokila (24 de ani), de la Petrolul Ploiești!
Steaua începe să semene, tot mai mult, cu proiectul din anii ’80. Mulți jucători tineri de mare calitate. Până la urmă, demersul lui Gigi Becali trebuie salutat pentru că reușește să adune crema fotbalului românesc. Cât va reuși să țină acești jucători? Asta este o altă temă de discuție. Deocamdată vorbim despre o echipă românească dornică să facă performanță cu mulți jucători români în lot. Jos pălăria!
Revenind la Râpă, băiatul și-a jucat cartea vieții cum a știut mai bine. Narcis Răducan, directorul general al clubului Oțelul Galați, îi reproșa în presă că n-a vrut să accepte ofertele venite de la Real Mallorca și din Ucraina. Mallorca? Cine îi garanta lui Râpă că juca titular? Ucraina? Să fim serioși! La Steaua este titular că e jale mare pe dreapta, iar la națională poate să ajungă mai repede. Plus prima de instalare și un salariu decent pe criza asta. Se vorbește de 120.000 de euro pe sezon. Și cu asta basta. Q.E.D.!