Doar unul din doi!

ianuarie 21, 2013 in Liga 1

Gigi Becali s-ar mulțumi măcar cu unul dintre Alexe și Nica. La fel de bine poate să-i rateze pe amândoi!

Gigi Becali s-ar mulțumi măcar cu unul dintre Alexe și Nica. La fel de bine poate să-i rateze pe amândoi!

Termenul fixat de Gigi Becali pentru transferul dinamoviștilor Marius Alexe și Constantin Nica, adică o săptămână, este încă valabil și expiră pe 28 ianuarie 2013. Cei doi, „la pachet”, pentru trei milioane de euro. O ofertă generoasă însă mă tem că discuția se rezumă la un singur jucător: Nica. Alexe a căzut în păcatul declarațiilor radicale și a spus că nu vine niciodată la Steaua. E bine ca niciodată să nu spui… niciodată dacă vrei să mănânci o pâine bună. Nica e posibil să ajungă la Steaua. De ce nu? Băiatul, modest și cu bun simț, nu a ieșit cu declarații de presă războinice. Am aflat că își dorește să joace acolo unde este plătit și unde se vrea performanță la cel mai înalt nivel. Deci, îi recomand lui Gigi Becali să-și ia gândul de la Alexe dar să negocieze pentru Nica!

Pe undeva, Marius Alexe trebuie respectat chiar dacă vorbele sale nu se încadrează în șabloanele fotbalului profesionist. A crescut în curtea lui Dinamo, are în sânge spiritul de luptă al „câinilor roșii” și nu vrea să audă de marea rivală din Ghencea. E părerea lui deși, în ziua de astăzi, astfel de abordări nu țin de foame. Alexe acceptă un altfel de statut și nu trebuie condamnat pentru asta.
Constantin Nica e din alt aluat. Are același spirit de luptă, iar în aceeași măsură și diplomație. O calitate pentru un tânăr care încă nu a împlinit 20 de ani. Știu că își dorește să joace la cel mai înalt nivel. În Liga Campionilor. Un vis pentru orice fotbalist aflat la început de drum. Faptul că a evitat să iasă cu declarații tranșante este dovada că băiatul n-ar zice nu unei oferte serioase. Poate chiar de la Steaua!
Concluzia este simplă: șansele ca Alexe să ajungă în Ghencea sunt minime. Dacă s-ar întâmpla asta sunt convins că fanii Stelei vor reacționa la fel de intens precum a reacționat Alexe când a auzit de oferta Stelei. Și cu asta, punct!
Pentru Gigi Becali, singura pistă realistă, dacă clubul Dinamo își dă acordul, este să negocieze cu Nica. Un jucător pe stilul Stelei. Și uite cum din doi rămase unu!