Bute fuge de Froch?

ianuarie 14, 2013 in Box

La Nottingham, Lucian Bute a ieșit din ring șifonat rău de tot. Un meci-revanșă cu Carl Froch ține de onoare și contează mai mult decât o „Centură cu Diamante”!

La Nottingham, Lucian Bute a ieșit din ring șifonat rău de tot. Un meci-revanșă cu Carl Froch ține de onoare și contează mai mult decât o „Centură cu Diamante”!

Despre Lucian Bute am scris cu mare plăcere și am s-o fac mereu. Ori de câte ori mi se ivește ocazia pentru că îl consider un mare campion. Din păcate, înfrângerea suferită în fața britanicului Carl Froch l-a bulversat atât de tare că de atunci nu mai este Bute cel pe care îl știam de ani buni. Chiar și echipa de sfătuitori nu mai găsește pașii potriviți. Revanșa mult anunțată pare să fi fost o strategie de a trage de timp și de a menține imaginea pugilistului român în parametrii rezonabili. Astăzi am aflat că „Mister KO” poate redeveni campion mondial evitând o confruntare cu Froch. Se poate și așa însă Bute își face imaginea praf. În ultimele luni, „Mister KO” a făcut din Carl Froch o obsesie, iar acum o dă la-ntors. Luciane, ție frică de Froch?

Încep să-i dau dreptate lui Leonard Doroftei care a comentat: „Am spus că are nevoie de meciuri mai grele şi toţi au sărit pe mine. Au uitat de experienţa mea şi au dat-o pe cancanuri”. Lucian Bute și staff-ul său nu au ținut cont de recomandările unui mare campion. Prima greșeală este că s-au dus în „groapa cu lei” de la Nottingham (Anglia) unde „Mister KO” a fost făcut una cu pământul de bătăușul Froch.
De atunci l-am tot auzit pe Bute spunând: revanșă, revanșă și iar revanșă. S-a invocat o clauză contractuală prin care Froch este obligat să accepte o confruntare la Montreal (Canada), în fief-ul lui Bute. Cu fiecare zi care trece intensitatea mediatizării acestui posibil eveniment scade vertiginos. De ce oare?
După înfrângerea provocată de Froch am scris un articol în care îi recomandam lui Bute să evite câteva luni bune un meci cu Froch. L-am intitulat chiar așa: „Bute, deocamdată evită-l pe Froch!”. „Mister KO” avea și încă are nevoie de adversari puternici dar nu atât de tari ca Froch. Deocamdată. Că de evitat nu are cum să evite confruntarea decisivă pentru că ține de onoare și de valoare.
Presa din aceste zile comentează despre faptul că Lucian Bute ar putea redeveni campion mondial fără să dea nas în nas cu Carl Froch. E posibil. Până în acest moment, Bute și clubul Interbox nu au activat clauza care îl obligă pe Froch să-i acorde revanșa. Este a doua greșeală mare. Frică? Teama de un nou eșec care poate însemna sfârșitul carierei? Poate toate sau din fiecare câte ceva.
Într-un astfel de peisaj, suspicios de discret, Lucian Bute poate să lupte pentru centura mondială a versiunii WBC. Accidentarea supercampionului Andre Ward îi poate oferi această șansă dar nu și onoarea de a demonstra că la IBF el este campionul, nu Froch. Sincer, am senzația că Bute fuge de Froch!