Rapid, la 90 de minute de Liga 1!

iulie 6, 2013 in Liga 1

La finalul campionatului trecut jucătorii rapidiști cereau ajutor de la UEFA. Acum au ocazia să salveze Rapidul, iar apoi să plece cu sufletul împăcat!

La finalul campionatului trecut jucătorii rapidiști cereau ajutor de la UEFA. Acum au ocazia să salveze ei Rapidul, iar apoi să plece, care vor, cu sufletul împăcat!

Ieri, în pragul disperării, astăzi, cu noi speranțe. Acesta este Rapidul. O iubire fără sfârșit care, în câteva secunde, își plimbă fanii de la agonie la extaz. Ca și retrogradată din cauza licenței, gruparea giuleșteană renaște din nou. După ce TAS-ul a oferit licența celor de la „U” Cluj, Comitetul Executiv al Federației a decis, astăzi, ca pentru un loc în prima ligă să lupte Rapid și Chiajna. Un baraj care oferă a doua șansă Rapidului. Oare mai vinde George Copos clubul? Am văzut câteva declarații ale domniei sale în care zice că da. Suporterii spun că… nu. De-o fi una, de-o fi alta, ce e scris trebuie respectat. Rapid merge la baraj și se află la 90 de minute de „gară”, adică de Liga 1!

Decizia Comitetului Executiv al FRF naște deja comentarii aprinse. Părerile sunt împărțite. Unii spun că era echitabil ca echipa din Chiajna să rămână în Liga 1 fără baraj. Argumentul invocat este un articol din statutul Federației care spune că în primul eșalon joacă doar cluburile care au primit licența. Așa o fi, nu zic altfel, dar situația Rapidului seamănă izbitor cu a Universității Cluj. Cum „U” Cluj a câștigat licența la TAS cam așa ar trebui să se întâmple și cu Rapid.
Primarul liberal Mircea Minea a făcut în Chiajna adevărate minuni. O bază ultramodernă și un club performant. Nu e simplu să poți găzdui două echipe bune într-o localitate nu foarte mare. Viitorul lui Hagi va juca la Chiajna, în Liga 1, iar Concordia va evolua în eșalonul secund dacă nu câștigă barajul cu Rapid. Dacă bate în baraj atunci Chiajna va avea parte de două formații în prima divizie.
Nu am nimic cu Concordia dar mi se pare mai frumoasă legenda, tradiția. După Revoluție au apărut fel și fel de echipe finanțate de autoritățile locale. Asta nu e rău, orice ajutor oferit sportului fiind de bun augur. Drama este că viața acestor cluburi depinde, în special, de rezultatul alegerilor. Când nu iese cartea câștigătoare multe dintre ele dispar instantaneu. La fel cum au apărut. Concordia Chiajna nu intră în această categorie însă istoria Rapidului cântărește mai greu.
Prima poziție de sub linie care a retrogradat în campionatul precedent, Concordia (locul 15), joacă baraj cu o formație, Rapid, care n-a primit licența din cauza insolvenței. Echitabil sau nu? Vă las pe voi să decideți dar parcă e mai frumos cu Rapidul în prima ligă. Cu George Copos? Cu domnii Cristescu și Zamfir? Cine știe… Contează un singur lucru: Rapid merită să joace pe prima scenă fotbalistică a țării!

P.S. Nu am înțeles de ce s-a programat acest baraj Rapid – Chiajna la Ploiești. Un oraș cu suporteri pătimași care nu ezită să afișeze o ostilitate dusă până la ură față de bucureșteni dar mai ales față de rapidiști. Se știa de rivalitatea istorică dintre cele două galerii motiv pentru care sunt surprins de această alegere. Barajul se putea juca în Regie sau la Buftea. Dacă se dorea cu adevărat sigur se găsea o formulă mai corectă!