Steaua – Petrolul, fotbal de vacanță!

iulie 8, 2013 in Supercupa României

Supercupa României nu umple „Arena Națională” chiar dacă Steaua și Petrolul au foarte mulți fani. De ce? Simplu: meciul se joacă în plin sezon de... concedii!

Supercupa României nu umple „Arena Națională” chiar dacă Steaua și Petrolul au foarte mulți fani. De ce? Simplu: meciul se joacă în plin sezon de… concedii!

Un prieten, Mihai Molnar, fost fotbalist de primă ligă venit tocmai din Norvegia ca să stea pe plajă la Neptun, mi-a spus că s-ar urca în mașină ca să vină, miercuri, la București pentru Supercupă. Până la urmă s-a răzgândit și la insistențele familiei a ales marea și razele soarelui. Oare câți iubitori de fotbal fac la fel ca Mihai? Vă spun eu, foarte mulți. Oamenii sunt în concedii alături de copiii lor care au terminat școala și merită un pic de relaxare. Orice ar face unii sau alții fotbalul este pe planul doi. O explicație logică, firească, umană pentru absența suporterilor de la casele de bilete. Steaua – Petrolul nu se joacă în fața unui stadion plin. Poate și lipsă de inspirație din partea Federației. Mai bine programa meciul la toamnă, după vacanță, și era mai bine. Așa, vom avea parte de fotbal de… vacanță!

Câte speculații s-au făcut pe tema numărului de spectatori la meciului pentru Supercupa României. Multe. Steaua – Petrolul ar fi stârnit interes cu mult mai mare dacă partida se juca la toamnă. Așa, în plin sezon de concedii, vine pe „Arena Națională” cine a rămas acasă. Din această perspectivă este o pierdere pentru spectacolul din tribune.
Și totuși este un meci al marilor orgolii. Steaua ține la blazonul de campioană, Petrolul vine cu foame de trofee. Două echipe care vor fi lipsite de „gurile de foc”: ex-stelistul Raul Rusescu s-a transferat la FC Sevilla, iar Jeremy Bokila este dat dispărut din catonamentul „găzarilor”. Cel puțin declarativ…
Nu știu dacă vom avea spectacol. Steaua vine după două perioade grele de pregătire, Petrolul e cam tot pe-acolo. Pe lângă asta, dorința celor două formații de a pune mâna pe trofeu le va împinge, vrând-nevrând, spre un joc închis, pragmatic, la rezultat. M-aș bucura să fie altfel dar așa ne spun veștile care vin din cele două tabere.
Sper să fie o partidă deschisă la fel cum este relația dintre nașul Contra și finul Reghecampf. Doi antrenori tineri, ambițioși, care au dovedit că pot pune pe picioare echipe cu personalitate și performanțe. Cei care încă nu au plecat în vacanță mai au timp să ajungă la „Arena Națională”. Steaua – Petrolul este un meci de văzut „live” care poate oferi multe surprize. Chiar și o departajare la penalty-uri!