Rapidul, gata de drum. Istoria continuă!

iulie 9, 2013 in Liga 1

Nicolae Cristescu (foto), al[turi de Adrian Zamfir, preiau Rapidul de la George Copos pentru a salva echipa. Primul test: barajul cu Chiajna!

Nicolae Cristescu (foto) și Adrian Zamfir au cumpărat Rapidul de la George Copos pentru a salva echipa. Primul test: barajul cu Concordia Chiajna!

Ceea ce părea aproape imposibil la un moment dat devine istorie pentru clubul de lângă Podul Grant: George Copos a vândut Rapidul după ce 20 de ani a contribuit la realizarea unor performanțe importante. Rapidiștii să nu uite că după primul titlu, cucerit în 1967, următoarea ispravă similară a fost în mandatul domnului Copos (1999). Noii acționari sunt Nicolae Cristescu și Adrian Zamfir. Doi rapidiști sută la sută, un fel de cec în alb oferit din start suporterilor acestei echipe. Nu le va fi ușor celor doi investitori însă deja și-au asigurat un management performant, cu Grigore Sichitiu în funcția de președinte. Rapidul e gata de drum. Cu aceleași „vagoane”, neschimbate, dar parcă e mai frumos așa. Un lucru e cert: istoria alb-vișiniilor, continuă!

Nicolae Cristescu și Adrian Zamfir sunt noii proprietari ai Rapidului. Un moment istoric pentru gruparea din Giulești care acum câteva luni era amenințată de faliment. Asta nu înseamnă că peste noapte negrul se va transforma în roz dar viitorul sună bine. Garanția stă în dragostea celor doi acționari pentru tot ceea ce înseamnă fenomenul Rapid.
După 20 de ani, George Copos lasă din mâini Rapidul. Acuzat de nenumărate ori de suporteri, pentru fel și fel de lucruri, Copos lasă în palmaresul giuleștenilor câteva performanțe notabile: două titluri de campioană, patru Cupe ale României, patru Supercupe, o calificare în „sferturile” Cupei UEFA și două participări în Liga Campionilor. Sunt performanțe, iar pentru asta Copos trebuie respectat, nu înjurat!
Aceste rezultate sunt o provocare pentru domnii Cristescu și Zamfir. Misiunea lor este pe cât de grea pe atât de onorantă. Dincolo de preocuparea imediată de a redresa clubul la capitolul finanțe, cei doi acționari trebuie să păstreze Rapidul în Liga 1. Condiția: să câștige barajul cu Chiajna. Dacă vor reuși această primă performanță, și sunt condiții să se întâmple, atunci vor avea un început de bun augur.
Rapidul din Giulești are acum acționari rapidiști sută la sută. Un detaliu care, în viitor, poate oferi reușite. Dacă și în structurile de conducere vor ajunge rapidiști pur-sânge această grupare va renaște instantaneu dintre atâtea și-atâtea supărări.
Ca să nu mai lungesc vorba, Rapidul e gata de un alt drum. Pornește de la kilometrul zero și vrea să ajungă departe. Istoria continuă!