Steaua, din altă… lume!

iulie 10, 2013 in Supercupa României

Poză perfectă pentru Steaua înaintea startului din preliminariile Ligii Campionilor. Supercupa României a ajuns în Ghencea!

Poză perfectă pentru Steaua înaintea startului din preliminariile Ligii Campionilor. Supercupa României a ajuns în Ghencea!

Trupa antrenată de Laurențiu Reghecampf a început cum nu se putea mai bine noul sezon. Câștigarea Supercupei României este o performanță dar mai importantă mi s-a părut maniera în care s-a reușit acest lucru. Steaua ne-a oferit o poză perfectă. Ca de echipă mare. Deși unii „analiști” îi tot cântă pieirea, pentru că nu au alte subiecte de comentat pe la emisiuni, uite că Steaua a rămas… Steaua. Ba chiar mai mult decât atât. „Roș-albaștrii” au arătat, cu Petrolul, că au crescut în joc, sunt mai pragmatici și au mai multă experiență. Steaua dă senzația că vine în Liga 1 dintr-o altă lume demonstrând că este capabilă să câștige titlul într-o manieră și mai clară decât a făcut-o în sezonul precedent.

Și cu Bokila, și cu Geraldo cred că pentru Petroul cam tot aia era pe tabelă. Nu m-a impresionat faptul că Steaua a câștigat Supercupa, la scor de neprezentare (3-0), cât mai ales modul în care a reușit acest lucru. O formație solidă, experimentată, care știe ceea ce vrea în orice moment al partidei. Plecarea lui Raul Rusescu a fost acoperită de un joc combinativ mai bun în care apar la finalizare aproape toti jucătorii. Nu întâmplător golurile au fost marcate de un atacant (Nikolic), un fundaș (Szukala) și un închizător (Pintilii). Mai apăreau și alții pe listă dar repriza secundă a fost doar un antrenament cu public pentru meciul cu Vardar Skopje,de săptămâna viitoare, în Liga Campionilor.
Steaua ne-a arătat că distanța dintre ea și celelalte echipe din Liga 1 a crescut în loc să scadă. În afirmația acesta am un pic de ezitare pentru că n-am văzut, încă, un meci oficial al CFR-lui sub comanda lui Mircea Rednic. Dar și așa „roș-albaștrii” păstrează avantajul omogenității ceea ce le conferă prima șansă în lupta pentru titlu.
Nici că se putea o poză mai bună la start de sezon. Există speranțe mari și pentru Liga Campionilor. Nu va fi ușor. Sunt de jucat șase meciuri pentru ca Steaua să intre în grupele UEFA Champions League. Antrenorul Reghecampf are echipă și de aceea ați văzut că nu se prea vaită. În fotbal nu contează numele jucătorului ci valoarea grupului. Gândiți-vă, cât ar valora Messi fără ceilalți coechipieri de la Barcelona?
În România, în Liga 1, Steaua dă semne că nu va avea prea multe probleme. Singura enigmă rămâne Liga Campionilor. Dar Steaua poate forța cu succes intrarea în grupe!