„U” Cluj, licențiată de TAS. Rapid, în Liga 1?

iulie 5, 2013 in Liga 1

George Copos așteaptă cu încredere decizia Comitetului Executiv al FRF. Dacă Rapid primește undă verde pentru Liga 1 mai vinde clubul? Probabil, nu!

George Copos așteaptă decizia Comitetului Executiv al FRF. Dacă Rapid primește undă verde pentru Liga 1 mai vinde clubul? Probabil, nu!

Ceea ce nu a vrut să dea Federația a dat Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne (Elveția). „U” Cluj a primit licența. O decizie care ridică serioase semne de întrebare asupra motivului sau motivelor pentru care n-a primit-o în România. O chestiune tare complicată ce repune în discuție și cazul Rapidului, asemănător cu cel al „șepcilor roșii”. George Copos are dreptate atunci când cere ca echipa sa să fie primită în Liga 1. Giuleștenii nu au putut ajunge la TAS din cauza administratorului financiar care supraveghează… insolvența. În acest moment sunt 17 echipe în prima divizie, iar Rapidul merită să vină lângă ele. S-ar face dreptate până la capăt!

Incredibil: „U” Cluj a luat licența de la TAS. Un moment-șoc care șifonează serios credibilitatea Comisiei de Licențiere a Federației. E strigător la cer. Ne facem de râs în toată Europa cu jumătățile de măsură pe care le aplicăm în tot ceea ce facem. Dar asta e viața din România și nu prea avem încotro.
„Șepcile roșii” au speculat la TAS diferențele majore care există între legea sportivă și cea a insolvenței. Cam aceeași situație este și la Rapid doar că administratorul financiar, care supraveghează derularea procedurilor de insolvență a încurcat un pic socotelile giuleștenilor. Rapid nu a putut să mai ajungă la TAS și a rămas cu ochii fixați pe dosarul celor de la „U”. Poate, poate apare decizia miraculoasă!
Și uite că TAS a dat-o: „U” Cluj are voie să joace în Liga 1. Nu vreau să pun tunurile pe Viorel Duru. L-am cunoscut personal și mi se pare un tip de bună credință dar în cazul ăsta, cu „U”, a greșit. E primul dosar pe care i l-a respins TAS și poate merită iertat. Cu Rapid cam tot pe-acolo. Un Rapid care are toate motivele să spere că va rămâne în prima divizie. Nu degeaba George Copos a tergiversat vânzarea clubului. Mai mult ca sigur, Copos spera într-un verdict pozitiv de la TAS care a picat la țanc.
Mâine se decide ce și cum. Avem 17 echipe în acest moment, cu Rapid se fac 18. Să sperăm că farmecul vieții va fi mai tare decât coperta dosarelor de licențiere!