Reformă în fotbal: Gică Popescu, un nou început!

iulie 4, 2013 in FRF

Ca jucător, Gică Popescu a respectat România. O va face și din postura de președinte al Federației!

Ca jucător, Gică Popescu a respectat România. O va face și din postura de președinte al Federației!

Ceea ce era de așteptat s-a întâmplat: Gică Popescu și-a anunțat oficial candidatura la șefia Federației. Un om care a făcut performanță, care știe cum se ajunge acolo sus unde se avântă vulturii. Un manager bun, un fin cunoscător al fotbalului românesc și, important, cu principii sănătoase în privința modului de a face performanță. „Baciul” va avea o echipă completă. Cu Gică Hagi și Bogdan Stelea pe partea tehnică, cu Cristi Chivu, probabil pe zona relațiilor internaționale, iar Ilie Dumitrescu un colaborator de nădejde pe probleme de administrație și nu numai. Gică Popescu mai are un avantaj, fosta glorie a naționalei bucurându-se de respect total din partea forurilor supreme din fotbal, FIFA și UEFA. O candidatură care deschide poarta reformelor structurale și de mentalitate în fotbalul românesc. Practic, un nou început!

Salut decizia lui Gică Popescu de a candida la șefia Federației. Unii au spus că n-o va face din cauza dosarului „Transferurilor” însă lucrurile încep să se limpezească și acolo. „Baciul” a fost singura persoană din „lotul” acelui dosar care a returnat statului sumele în cauză și penalitățile de rigoare chiar dacă nu există un verdict final. Asta înainte de a începe procesul. Un semn de onoare și bun-simț.
Gică Popescu poate aduce reformele mult așteptate. De la copii și juniori până la nivelul loturilor naționale. Marele avantaj al „Baciului”, la fel ca și în cazul actualului președinte, Mircea Sandu, este acela că vine din iarbă și știe ce are nevoie fotbalul românesc ca să revină pe cai mari.
Ar fi un câștig. Popescu are porți deschise la FIFA și UEFA ceea ce îi va ușura misiunea. Apoi echipa pe care a anunțat-o, astăzi, este una profesionistă. Gică Hagi și Bogdan Stelea vor avea în sarcină partea tehnică, Cristi Chivu cel mai probabil va viza relațiile internaționale, iar Ilie Dumitrescu îl va ajuta pe zona administrativă. Cum spunea și „Baciul”, lista rămâne deschisă.
Fotbalul românesc are nevoie urgent de reforme structurale profunde, dar mai ales de schimbarea mentalității. Gică Popescu și ceilalți colegi din „Generația de Aur” pot face aceste reforme!