Universitatea Craiova, între „FC” și „CS”!

iulie 2, 2013 in Liga 2

Lia Olguţa Vasilescu. primărița din Bănie, a reușit să adune nume de legendă ale Craiovei în jurul proiectului „Universitatea Craiova”. O promisiune de care se ține scai până o rezolvă.

Lia Olguţa Vasilescu a reușit să adune nume de legendă în jurul proiectului „Universitatea Craiova”. O promisiune de care se ține scai până o rezolvă!

Adrian Mititelu anunță că înscrie FC Universitatea Craiova în Liga 2. Primărița Lia Olguța Vasilescu contraatacă și spune că CS Universitatea Craiova va reprezenta Bănia în eșalonul secund. Ieri, Craiova nu avea echipă de fotbal. Azi, are, teoretic, două Universități. O stare anormală într-un oraș așa de mare și frumos. Realitatea bate filmul și asta spune tot. Echipa lui Mititelu nu are intrare pe stadionul „Ion Oblemeco”, nu este susținută de fani și nu a prezentat un buget transparent pentru noul sezon. „Știința”… Olguței va juca în Bănie, este susținută financiar și a atras în jurul său nume importante ale fotbalului oltean. Concluzia o trageți singuri. Universitatea Craiova trebuie să renască cu orice preț, iar echipa adevărată este aceea care va juca în Bănie. Punct!

Un tămbălău de proporții zguduie din temelii fotbalul oltean. Așa e la Craiova unde scandalul anulează orice urmă de performanță. Prea temperamental, Adrian Mititelu a anunțat că înscrie FC Universitatea Craiova în Liga 2. O formație care va juca, probabil, pe un alt stadion din zonă sau într-un alt oraș, Mititelu primind „interzis” pe stadionul „Ion Oblemenco”:
Primărița Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, nu se lasă mai prejos și anunță ca va exista o altă echipă a Băniei, tot în eșalonul secund, cu numele de CS Universitatea Craiova. O formație care va juca pe vechiul „Central”, care va avea sprijinul suporterilor, un buget transparent și nume sonore în staff-ul administrativ. Olguța este capabilă să pună pe picioare clubul, iar disputa cu Mititelu pare s-o ambiționeze și mai tare în demersul său.
Păcat de cearta asta. Dragostea lui Mititelu față de fenomen combinată cu ambiția și disciplina impusă de doamna Vasilescu ar fi dat naștere, probabil, unei echipe de perspectivă. Așa cred. Adevărul este că fotbalul românesc are nevoie de Universitatea Craiova, echipa care a deschis poarta marilor performanțe europene.
Acum, analizând la rece veștile care vin din Bănie, mai fezabil și realist mi se pare proiectul Olguței. Garanția de seriozitate este oferită de numele de legendă care au spus „da” acestui proiect: Pavel Badea, Geolgău, Cîrţu, Cristescu, Beldeanu, Papură, Donose, Negrilă, Cămătaru, Craioveanu…