Popescu, condamnat! Se amână alegerile?

martie 4, 2014 in Special

Fotbalul românesc își caută identitatea pierdută. Alegerile pentru șefia FRF sunt programate mâine. Orice este posibil!

Fotbalul românesc își caută identitatea pierdută. Alegerile pentru șefia FRF sunt programate mâine. Orice este posibil!

„Dosarul Transferurilor” aruncă în aer fotbalul românesc și alegerile pentru șefia Federației. Condamnări de aproape 35 de ani pentru vinovați și circa 10 milioane de euro recuperați la buget. În urma condamnării, Gică Popescu iese din cursă, iar Gheorghe Chivorchian devine principalul favorit pentru fotoliul cel mare de la „Casa Fotbalului”. Asta dacă Adunarea Generală nu va decide mâine amânarea alegerilor pe motiv de lipsă de cvorum. Și uite cum se comprimă timpul. Dacă ieri speculam pe tema că Gică Popescu va alege un alt selecționer pentru echipa națională, astăzi facem socoteli pe seama celui care îi va prelua voturile. După program și credibilitate, Chivorchian pare să se detașeze dintre candidați dar surprizele se țin lanț și ne putem aștepta la orice. Acum, mai mult decât oricând, fotbalul românesc are nevoie de șefi cu credibilitate!

Instanța a constatat un prejudiciu de aproximativ 10 milioane de euro pentru patru cluburi: Dinamo București, Gloria Bistrița, Oțelul Galați și Rapid București. Plus un total de 35 de ani condamnare cu executare pentru cei vinovați. Decizie-șoc în „Dosarul Transferurilor” care va influența starea fotbalului românesc pe termen mediu și lung.
Șoc și în alegerile pentru funcția de președinte al Federației Române de Fotbal (FRF). Până azi, Gică Popescu era creditat cu șanse mari dar situația s-a schimbat total. Popescu nu mai poate continua cursa pentru că a fost condamnat. În aceste condiții, Gheorghe Chivorchian devine favoritul principal.
Chivorchian s-a prezentat în campania electorală cu un program bine structurat și reformator. Dacă mai punem la socoteală experiența și relațiile pe care le are în lumea fotbalului el ar putea să fie alesul. Dar surprizele pot apărea oricând. Depinde ce decide Adunarea Generală de mâine. Acest for are puterea să amâne aceste alegeri, să ia orice decizie prin vot. Totul se va decide mâine.
Un moment complicat pentru fotbalul românesc. Meciul amical cu Argentina parcă nici nu există la câte știri apar despre „Dosarul Transferurilor” și alegerile de la FRF. Poate fi un moment de cotitură în bine dacă delegații cu drept de vot vor conștientiza responsabilitatea pe care o au față de iubitorii fotbalului. Mai bine un fotbal cu rezultate modeste dar mai curat decât unul cu rezultate pompoase, din când în când, dar marcat de scandaluri și corupție.