Naționala capriciilor

martie 4, 2014 in Națională

La câte bucurii ne-a oferit Adrian Mutu în tricoul echipei naționale merita măcar cinci minute cu Argentina. Chiar era așa de mult, domnule Pițurcă?

La câte bucurii ne-a oferit Adrian Mutu în tricoul echipei naționale merita măcar cinci minute cu Argentina. Chiar era așa de mult, domnule Pițurcă?

Niciodată nu am făcut comentarii acide despre echipa națională înaintea unui meci important. Acum nu este cazul. Oricât de galactică ar fi Argentina partida cu România este totuși un meci-test. Și am să comentez despre ceea ce cred că deranjează interesele echipei naționale. Selecționerul Victor Pițurcă a ajuns, abia acum, la concluzia că trebuie să schimbe „liniile”. În loc să folosească preliminariile Mondialului din Brazilia pentru schimbul de generații, Piți a preferat să joace la calificare cu mulți jucători experimentați dar în vârstă. Și a ratat. Păcat de oportunitate. Pițurcă a rămas prizonierul capriciilor. Nu-l vrea pe Latovlevici, nu vrea niciun număr 10 autentic ca Mutu, Sânmărtean sau Stanciu. O fi Mutu mai petrecăreț din fire dar la câte a făcut pentru fotbalul românesc merita cinci minute cu Argentina, iar Sânmărtean, de asemenea. O spun cu tristețe, naționala României rămâne echipa capriciilor lui Piți. Poate aude Gică Popescu și rezolvă problema!

L-am criticat pe Adrian Mutu ori de câte ori a călcat pe bec. Și au fost destule situații. Găsiți pe blog comentariile așa că nu mai insist pe tema asta. Dar acum este cât de cât ok. Mutu e la zi cu pregătirea și joacă titular la Petrolul. Că nu o face la valoarea sa asta este o altă discuție.
Adi Mutu reprezintă acel număr 10 de calitate în jurul căruia se poate construi jocul „tricolorilor”. Dincolo de rele, băiatul ăsta ne-a oferit multe momente frumoase. La echipele unde a jucat, în tricoul echipei naționale. Toate pentru România, pentru fotbalul românesc. Un selecționer cu simțul echilibrului îi oferea măcar cinci minute cu Argentina. Păcat! 🙁
Am afirmat de multe ori, și am s-o mai fac ori de câte ori am ocazia, că dea lungul anilor reprezentativa României și-a format stilul în jurul unor fotbaliști exponențiali, toți purtători ai numărului 10. Dobrin, Balaci, Hagi sau Mutu sunt numele care îmi trec acum prin minte. Ce număr 10 adevărat este pe lista cu Argentina? Nu-l văd! În afara lui Adi Mutu, selecționerul Pițurcă mai avea opțiunea Sânmărtean. Inutil. Și băiatul ăsta are interzis la națională, iar dacă tot vorbeam mai sus despre schimbul de generații mă mir că n-a fost chemat Nicușor Stanciu, un alt „decar” pur-sânge din Liga 1.
Lista poate continua și pentru alte posturi. Nu are rost acum. Să așteptăm alegerile pentru președinția Federației Române de Fotbal, jocul și rezultatul din amicalul cu Argentina. Apoi tot să comentăm. Poate se va schimba ceva!