Steaua, între aroganță și neputință

martie 2, 2014 in Liga 1

Antrenorul Laurențiu Reghecampf spunea înainte de Derby: „Nu mă interesează Dinamo!”. Acum, probabil, regretă că și-a motivat... adversarul!

Antrenorul Laurențiu Reghecampf spunea înainte de „Marele Derby”: „Nu mă interesează Dinamo!”. Acum, probabil, regretă că și-a motivat… adversarul!

Keșeru a salvat Steaua de la o mare umilință în Ghencea. Din ultimele șase meciuri Dinamo a căștigat trei, două au fost remize, iar Steaua are doar o victorie. Fanatismul suporterilor steliști de a juca cu orice preț în „casa noastră” nu prea mai are suport. După rezultate, stadionul din Ghencea a devenit mai degrabă „casa bântuită”. Steaua a plătit un tribut scump din cauza aroganței. Mai toți jucătorii Stelei, antrenorii, șefii clubului dădeau scoruri de două, trei, patru chiar și cinci goluri diferență. La zero. Dinamo a venit speriată, iar frica a stârnit forța, dăruirea și dorința jucătorilor de a da lovitura. Și era gata-gata să se termine cum au vrut „câinii”. În timp ce fanii Stelei, și nu numai, trebuie să-i uite toate păcatele lui Keșeru care i-a scos dintr-o situație dramatică. Surprinsă total de jocul etalat de Dinamo, campioana s-a abandonat prea repede în brațele neputinței. Și era s-o pățească rău de tot!

În ultimele zile am vorbit cu mai mulți fani ai Stelei. Fanatism total: „Vrem în Ghencea, vrem în Ghencea”. Bucuria lor după ce au aflat că derby-ul Steaua – Dinamo nu se va juca pe „Arena Națională” nu a avut acoperire. Terenul din Ghencea este ceva mai mic decât cel al „Arenei Naționale”. Avantaj pentru echipa vizitatoare care dacă știe să se închidă bine în apărare nu le oferă spații jucătorilor Stelei. Exact asta a făcut Dinamo. O strategie reușită a antrenorului Stoican care i-a surprins pe „roș-albaștrii”.
Foarte multe greșeli elementare în ambele tabere. Dacă la Dinamo, o echipă aflată în reconstrucție, sunt de înțeles, la Steaua nu se explică decât prin aroganța păguboasă cu care și-a privit eterna rivală. O stare de fapt care i-a motivat și mai puternic pe dinamoviști!
Așa se poate explica tupeul cu care Dragoș Grigore a marcat la penalty printr-o „scăriță” de infarct sau jocul aproape perfect al apărării. Dinamo a fost mai agresivă și a câștigat mai multe baloane la centrul terenului, iar jucătorii Stelei au făcut greșeli simple de preluare-pasă care le-a stricat jocul.
Acest 1-1 este un rezultat corect. Dulceața victoriei va fi căutată în „dubla” din semifinalele Cupei României. Un punct mare pentru Dinamo, iar în condițiile evoluției scorului unul și mai mare pentru Steaua!