Steaua – Dinamo, pentru orgoliu și… cifre!

martie 1, 2014 in Liga 1

„Marele Derby” a oferit mereu un spectacol dublu: pe tren și în tribune. Sperăm să fie la fel și acum!

„Marele Derby” a oferit mereu un spectacol dublu: pe teren și în tribune. Sperăm să fie la fel și acum!

Distanța de 16 puncte în clasament anulează rivalitatea pentru titlu. În seara asta, Steaua și Dinamo se vor lupta pentru orgoliu și cifre. O istorie construită din 153 de meciuri în care rezultatul a contat mai mult decât primele. Indiferent de nume, indiferent de locul ocupat în clasament. Campioana en-titre este considerată favorită dar în ultimele cinci jocuri disputate în Ghencea s-a impus doar o singură dată în fața eternei rivale. Aparent, Dinamo are frica condamnatului la spânzurătoare dar tocmai asta poate declanșa nebunia care să dea forță și curaj. Steaua vrea victoria ceea ce ar însemna un aconto pentru titlu. Plus miza de a „curăța” palmaresul negativ din campionat, singura bornă statistică la care Steaua este sub Dinamo: 39 de victorii „roș-albastre” față de 45 ale „câinilor”. Marele derby Steaua – Dinamo, un amestec tulburător de istorie, cu bune și rele, adunată în 66 de ani. În Ghencea, de la ora 21:00, în direct la Digi Sport 1!

Când venea ora derby-ului Steaua – Dinamo apărea și întrebarea: cine ia titlul? Așa a fost în multe dintre confruntările directe. Asta în campionat unde Dinamo are avantajul cifrelor: 45 de victorii, în timp ce Steaua a adunat 39. Altfel, la total, este egalitate: 54 de victorii steliste, 45 de egaluri, 54 de victorii dinamoviste. Toate pe parcursul a 66 de ani și 153 de confruntări.
Cum Dinamo nu intră în calcule pentru titlu, miza „Marelui Derby” a rămas orgoliul și statistica. Până la „dubla” din semifinalele Cupei României. Acolo este altceva însă și acum există suficient orgoliu ca să avem parte de un meci mare.
Pentru Steaua, miza derby-ului s-a dublat după victoria-șoc înregistrată de „U” în fața Astrei (1-0). Elevii antrenorului Laurențiu Reghecampf au șansa să dezechilibreze podiumul și să pună șase „lungimi” distanță față de locul 2.
Miză mare și pentru celălalt tehnician, Flavius Stoican. Un eșec în Ghencea, mai ales la scor, poate să-i aducă despărțirea de Dinamo. În ciuda mesajelor-garanție trimise în presă de patronul Ionuț Negoiță. Să vedem ce va fi diseară!
P.S. Echipele probabile: Steaua – Tătărușanu – Varela, Szukala, Gardoș, Latovlevici – Pintilii, Sânmărtean – Adi Popa, Stanciu, Tănase – Chipciu; Dinamo – Bălgrădean – Rus, Thicot, Grigore, Filip – Boubacar, Șerban – Lazăr, Matei, Rotariu – Țucudean.
Arbitru: Alexandru Tudor