Rapid, un 2-1 pentru… Liga 1!

martie 1, 2014 in Liga 2

Rapid este o familie, un grup unit, o stare de spirit. Poate cea mai importantă realizare de când antrenorul Viorel Moldovan a preluat această echipă!

Rapid este o familie, un grup unit, o stare de spirit. Poate cea mai importantă realizare de când antrenorul Viorel Moldovan a preluat această echipă!

Rapidul ia trei puncte mari la Bacău. Trei puncte echivalente cu încă un pas spre Liga 1. O ligă care duce dorul echipelor de tradiție precum Rapid, Universitatea Craiova, UTA, FC Bihor, ASA Tg. Mureș, SC Bacău, FC Bihor etc. Sunt multe în Liga 2. Rapid reprezintă o stare de spirit care a întreținut dea lungul istoriei existența grupării de lângă Podul Grand. Și motivează echipa. Mai ales în cele mai grele momente. Victoria de la Bacău este una de parcurs dar ea arată că Viorel Moldovan și elevii săi, dincolo de problemele cu care se confruntă clubul, se gândesc numai și numai la Liga 1. O asemenea atitudine dă aripi jucătorilor mai tineri, iar pe ceilalți îi îndârjește și mai și. Suficient de mult cât să readucă Realul din Giulești pe prima scenă fotbalistică a țării. Nu de alta dar ducem dorul unor derby-uri cu Steaua și Dinamo că ne-am săturat de echipele-oraș sau echipele-comună!

Victorie importantă pentru Rapid: 2-1 pe terenul lui SC Bacău. Că a gafat sau n-a gafat defensiva băcăuană victoria rămâne victorie. Plus trei puncte pe care Rapidul și le adaugă la zestrea de până acum. Suficient ca să rămână lider în Seria 1.
Cu „IL Capitano” Pancu pe teren, giuleștenii fac un pas important spre ceea ce își doresc: promovarea în Liga 1. Elevii antrenorului Viorel Moldovan au reușit să compenseze fragilitatea valorică a lotului cu multă dăruire și elan. O atitudine care, iată, rezolvă pentru moment nevoia de rezultate.
Liga 1 are nevoie de Rapid. Peste câteva ore se joacă Steaua – Dinamo și cred că prima scenă duce dorul unor derby-uri cu repetiție, gen Rapid – Steaua sau Rapid – Dinamo. Ține de tradiție, de istorie și nu în ultimul rând de o altă motivație valorică.
Dar mai e mult până departe. Rapidul mai are de trecut teste importante până când sirena va anunța intrarea în gara Ligii 1. Mai are nevoie de jucători care fac față în prima divizie. Că de elan nu duce lipsă cât timp este căpitanul Pancu, antrenorul Moldovan și președintele Manea.
Una peste alta, un 2-1 pentru… Liga 1. Și mai mult decât atât: o gură de oxigen pentru ceea ce va urma. Rapidul prinde viteză și nu mai are de gând să oprească în „halte”. Doar în „gări” adevărate. Ca Liga 1!