E… Real: Astra pierde cu „U”!

februarie 28, 2014 in Liga 1

Patronul Astrei, Ioan Niculae, a tunat și fulgerat după înfrângerea de la Cluj. E posibil ca la Astra, din vară, să asistăm la schimbări majore!

Patronul Astrei, Ioan Niculae, a tunat și fulgerat după înfrângerea de la Cluj. E posibil ca, din vară, să asistăm la schimbări majore. De antrenor și președinte?

Se spune că marile echipe bat și când joacă prost. Astra a avut o prestație dezamăgitoare la Cluj și, logic, n-a câștigat punctele. N-am văzut la giurgiuveni determinarea din alte meciuri. Parcă a dispărut și încrederea în forțele proprii. Prea devreme pentru o formație care visează, încă, la titlu. Nu în ultimul rând, explicația eșecului Astrei este și jocul bun al „Șepcilor roșii”. „U” este în formă, iar victoria din seara asta nu este întâmplătoare. Un rezultat-șoc care dublează miza derby-ului Steaua – Dinamo. Un succes al Stelei, în Ghencea, sâmbătă seară, poate rupe definitiv echilibrul de pe podium. Una e să vrei și alta să poți. În săptămâna asta, Astra a anunțat cu surle și trâmbițe că aduce Realul din Madrid în România. Frumos, nimic de zis, dar până atunci uite că a pierdut la Cluj. La naiba de… Real!

„U” a surprins pe toată lumea. Și ca joc, și ca atitudine. În schimb, Astra a dezamăgit total. În primul rând prin naivitate. Giurgiuvenii au crezut că va fi o simplă formalitate să câștige cele trei puncte în fața unei echipe care luptă pentru evitarea retrogradării. Uite că expresia „Pică pară mălăiață în gura lui nătăflață” nu s-a verificat și concretizat. 🙂
„Șepcile roșii” au adunat cinci victorii consecutive pe teren propriu. Nu e de ici de colea. Și împotriva cui? Împotriva unei formații care știe fotbal, are posesie, are jucători de calitate dar nu are mentalitate de a lupta pentru mai mult. Presiunea a fost pe Astra, nu pe „U”, iar asta s-a văzut pe gazon.
Efectul tensiunii a instalat repede crisparea. De exemplu, Yoda. A intrat în minutul 46 și a fost schimbat după 25 de minute pentru că n-a făcut ceea ce i s-a cerut. Grav pentru o echipă cu pretenții. Poate și antrenorul Isăilă a greșit sub impulsul nervilor. Practic, a anulat o schimbare din cele trei. Era mai bine dacă îl chema pe Yoda la raport. Pe marginea terenului. Ori se dădea pe brazdă, ori îl punea să joace într-o altă zonă sau pe un alt post. Nu insist, e treaba lui Isăilă dar cred că a greșit. 🙁
Închei cu laude pentru „U”. Dacă va juca la fel de bine în toate meciurile sigur va evita retrogradarea. O victorie mare pentru clujeni, o lecție de viață pentru giurgiuveni. Astra a făcut mare tam-tam din amicalul cu Real Madrid. Prea devreme. Sunt bune astfel de teste dar când nu ești în stare să bați „U” Cluj seamănă a bășcălie. Zău așa!