„Polivalenta” și performanța

martie 20, 2015 in Handbal

Sala Polivalentă din Cluj, exact ceea ce trebuie pentru sportivi și suporteri!

Sala Polivalentă din Cluj, exact ceea ce trebuie pentru sportivi și suporteri!

Pe vremea Oltchimului am scris multe editoriale despre nevoia construirii unei săli moderne la Vâlcea. Reacție zero a autorităților locale și nu numai. La București, la fel. Sala din parcul „Tineretului” oferă ceva condiții dar este departe de ceea ce se cere și se întâlnește în sportul mondial. Noroc că s-a făcut la Cluj. Oriunde este bine să se construiască o arenă multifuncțională de cinci stele. Și rezultatele pozitive nu se lasă prea mult așteptate. Naționala feminină de handbal a Românei a măturat pe jos cu Brazilia, nimeni alta decât campioana lumii. Când ai valoare, într-o astfel de sală precum cea de la Cluj joci de plăcere. Peste șapte mii de fani au creat o atmosferă de zile mari, iar fetele noastre sunt decise să câștige Trofeul Carpați. Cine are condiții de top joacă, iar cine nu are caută scuze pentru eșecuri!

România – Brazilia 27-19. Înfrângere umilitoare pentru campioana mondială en-titre. În „Polivalenta” de la Cluj sub privirile a peste 7.000 de suporteri. Un debut de senzație al noului selecționer, suedezul Thomas Ryde.
Am văzut-o pe Ada Nechita zâmbind la conferința de presă de după meci. Un semn că a jucat de plăcere. A fost cea mai bună „tricoloră” de pe teren. În aceea secundă gândul mi-a fugit spre fosta mare echipă a Oltchimului. Ada a jucat și acolo. Nici ea și nici colegele ei din aceea trupă de senzație n-au avut parte de o sală ultramodernă. Sunt sigur că dacă o aveau câștigau Liga Campionilor!
Bine că s-a făcut la Cluj. Și uite că fetele de la naționala de handbal se simt bine acolo. Joacă de plăcere în fața a mii de suporteri. E altceva. Un alt tonus, o altă motivație. Și din acest motiv au bătut Brazilia. Urmează finala Trofeului Carpați, cu Suedia. Sâmbătă, de la ora 20:15, în direct la DigiSport 2.
Sportul românesc are nevoie de investiții masive în infrastructură. Bucureștiul așteaptă de ani buni o nouă sală polivalentă în locul „bătrânei doamne” din parcul „Tineretului”. Pentru handbal, baschet, volei și alte sporturi. Valabil și pentru alte orașe importante din țară. Când ai condiții de top vin performanțele. Și suporterii, si mass-media, toată lumea. Ceea ce s-a întâmplat la Cluj arată că „Polivalenta” face… diferența!