Rapidul, ca-n vremurile bune!

martie 21, 2015 in Liga 1

Daniel Niculae a făcut cel mai bun meci de la revenirea în Giulești. Gol și pasă de gol!

Daniel Niculae a făcut cel mai bun meci de la revenirea în Giulești. Gol și pasă de gol!

Victorie mare pentru Rapid în „derby-ul salvării” cu Oțelul (2-0). Încă o finală câștigată în cursa pentru evitarea retrogradării. „Alb-vișiniii” au avut posesie, luciditate, dăruire și dorință de a rezolva cât mai repede ecuația salvării. Daniel Niculae a făcut cel mai bun meci de la revenirea în Giulești reușind un gol și o pasă de gol pentru Meulens. Ceva special pentru veteranul Daniel Pancu. Un asist ca la carte pentru reușita lui Niculae și o contribuție majoră la avalanșa de atacuri rapidiste declanșată după intrarea sa pe teren. Rapidul mai putea marca goluri dar a știut să gestioneze italienește un rezultat vital pentru rămânerea în prima ligă. Cine credea în iarnă în miracole? Doar suporterii giuleșteni care au creat o atmosferă pentru învingători. Și Rapidul a învins!

Rapid a făcut, din nou, un meci bun. Antrenorul Cristi Pustai și-a așezat elevii pe teren pentru o partitură italienească: apărare organizată și atacuri letale. Cele trei puncte cu Oțelul erau vitale, iar jucătorii giuleșteni au făcut exact ceea ce era nevoie pentru victorie.
Olandezul Meulens a deschis scorul repede, în minutul 5, aruncând în aer atmosfera și așa incendiară din Giulești. Apoi „oțelarul” Tudorie (min. 30) a văzut al doilea cartonaș galben pentru un fault grosolan la portar și a lăsat Oțelul în 10 oameni ușurând misiunea giuleștenilor. De-ale tinereții…
Echilibrul instabil de la 1-0 s-a rupt complet după golul superb marcat de Daniel Niculae în urma unei pase senzaționale trimisă de Pancu, intrat pe teren în minutul 77. În sfertul de oră cât a jucat Daniel Pancu și-a arătat clasa iuțind atacurile, oferind pase utile, făcând risipă de energie. Un etalon de profesionalism pentru jucătorii mai tineri.
O victorie frumoasă. „Realul din Giulești” a jucat fotbal cu plăcere mânat din spate de un stadion care a fremătat la fiecare secundă, la fiecare atac. Presiunea pusă de adversar este enormă, iar Oțelul a cedat că n-a prea avut încotro.
Giuleștenii au ajuns pe locul 13 și au șanse reale de a se salva din zona retrogradării. Dacă își vor menține atitudinea și jocul pot reuși mai repede de ultima etapă. Totul e să mențină ritmul și încrederea că în fotbal orice este posibil!

P.S. În prima repriză, Rapidul trebuia să primească două penalty-uri dar arbitrul Horațiu Feșnic nu le-a văzut sau n-a vrut să le vadă? 🙁