„Simo” este nr. 1!

martie 24, 2015 in Tenis

După victoria de la Indian Wells, Simona Halep ocupă locul 1 în clasamentul WTA Race - Road to Singapore (2015) care stabilește participantele la Turneul Campioanelor!

După Indian Wells, Simona Halep ocupă locul 1 în clasamentul WTA Race – Road to Singapore (2015) care stabilește participantele la Turneul Campioanelor!

După triumful de la Indian Wells, Simona Halep a devenit numărul 1 mondial în clasamentul realizat doar pe baza rezultatelor din 2015. Un detaliu trecut cu vederea de mass-media și fani. De înțeles după euforia care a urmat după câștigarea prestigiosului turneu american. Nu am scris niciun comentariu pe durata turneului de la Indian Wells. Din superstiție. Și uite că, uneori, se confirmă anumite trăiri. „Simo” a arătat exact ceea ce nu arătase până acum: forță mentală și stăpânire de sine în momentele dificile. De aceea s-a impus la Indian Wells, de aceea a devenit cea mai bună în 2015. Din patru turnee jucate Halep a câștigat trei: Shenzen, Dubai și Indian Wells. O zestre de 2.610 puncte care le lasă în urmă pe Serena Williams (2.390p) și Maria âȘarapova (2.000p)!

Simona Halep este numărul 1 mondial după turneele jucate în 2015 în circuitul WTA. O ierarhie care, spre finalul anului, va da numele fetelor calificate la Turneul Campioanelor.
Altfel, în clasamentul general, „Simo” și-a păstrat locul 3 după victoria de la Indian Wells și poate spera la poziția secundă dacă se impune la Miami, iar Șarapova va fi eliminată cel mai târziu în semifinale.
„Simo” s-a schimbat enorm după unele sincope de anul trecut. La capitolul pregătire fizică dar și mentală. Simonica este mai puternică, este mai decisă, știe ce vrea. Contează enorm în tentativa ei de a câștiga un turneu de Grand Slam sau de a urca pe prima poziție a clasamentului WTA.
Progresul Simonei este evident. Arată ca o jucătoare mare, cu experiență. I-a dispărut frica de victorie sau teama de înfrângere probabil cheia marilor izbânzi. Vor veni, fiți siguri. Chiar în acest an. Dacă ar fi să fac un pronostic cred că „Simo” poate da lovitura cea mare pe zgura de la Roland Garros. 🙂
Va conta și atmosfera din jurul ei. Presa a scris de relațiile ceva mai reci cu actualul manager, doamna Virginia Ruzici, sau cu antrenorul Victor Ioniță. Cât despre viitorii colaboratori sunt vehiculate nume precum Ion Țiriac. N-ar fi rău însă astfel de momente, astfel de schimbări vor trebui gestionate cu maximă atenție pentru a nu avea efecte negative în următoarele turnee.
Deocamdată, în 2015, Simona Halep este nr. 1 mondial. Bravo, Simonica!