Simona, nu e prea mult?

martie 27, 2015 in Tenis

După victoria de la Indian Wells, Simona Help este puțin relaxată. Meciurile de dublu îi pot accelera concentrarea dar pot aduce și... oboseala!

După victoria de la Indian Wells, Simona Help este puțin relaxată. Meciurile de dublu îi pot accelera concentrarea dar pot aduce și… oboseala!

Nici măcar ploaia nu a oprit cursa Simonei Halep spre turul 3 al turneului de la Miami. N-a fost ușor. Victoria în fața Nicolei Vaidisova a venit greu, în trei seturi (6-4, 2-6, 6-1) după ce ploaia a oprit de două ori meciul. Clar, „Simo” nu mai e fetița timidă care se speria de o mare performanță. Degajă o forță mentală din ce în ce mai mare care sigur o va ajuta în cursa spre marea finală. Ce m-a surprins este prezența ei și la dublu. Nu cunosc ce rațiuni stau la baza acestei decizii însă sâmbătă seară va face pereche cu Alexandra Dugheru. Dacă ne gândim la accidentările din trecut, „Simo” își asumă un risc. Cât de mare este vom vedea însă dacă vrea să triumfe la simplu nu cumva e prea mult să joace și la dublu?

Victoria muncită și cu emoții în fața cehoaicei Nicola Vaidisova confirmă ceea ce am spus după Indian Wells: Simona Halep a învățat să gestioneze cu succes momentele de criză. Un pas imens spre marile victorii care, iată, încep să apară. 🙂
La Miami va fi infinit mai greu fie și pentru că în semifinale este posibilă o întâlnire cu Serena Williams. Dar cel mai aprig adversar pentru „Simo” este oboseala. Indian Wells și Miami sunt două turnee tari, care vin la rând, și puține jucătoare se pot lăuda cu un dublu succes în același sezon.
În tentativa de a se impune la Miami mă surprinde decizia Simonei de a participa și la dublu. Sâmbătă seară va face pereche cu Alexandra Dulgheru. Cele două le întâlnesc în jurul orei 21:00 pe Daniela Hantuchova și Kaia Kanepi.
Sincer, nu știu de ce „Simo” face asta după problemele de anul trecut cu accidentările. Poate este un semn bun că e în formă dar poate fi un risc imens care să-i pună în pericol șansele de a juca finala la simplu.
Vom vedea în următoarele zile dacă sunt bune aceste socoteli. Simona Halep are șanse reale la Miami. Cu condiția să-și concentreze toate forțele în proba de simplu. Meciurile aduc experiență, iar victoriile aduc încredere. Cu condiția ca „Simo” să poată rezista pe două fronturi. Ea știe cel mai bine ce și cum.
La Miami, căldura și suprafața de joc schimbă mult condițiile față de Indian Wells. Dacă rezistă fizic, Simonica are șanse să ajungă în meciul decisiv cu trofeul pe masă!