Piți, fără stres cu Ungaria?

martie 19, 2013 in Națională

Selecționerul Victor Pițurcă joacă cu Ungaria doar la victorie. O miză mare care poate aduce naționala României mai aproape de plajele din Rio de Janeiro!

Selecționerul Victor Pițurcă joacă cu Ungaria doar la victorie. O miză mare care poate aduce naționala României mai aproape de plajele din… Rio de Janeiro!

O întrebare fără un răspuns clar. Dumitru Dragomir, șeful Ligii, a spus că nu-l iartă nimeni pe selecționerul Victor Pițurcă dacă nu bate Ungaria. În replică, Mircea Sandu, președintele Federației, zice că Piți nu depinde de rezultatul acestui meci deoarece obiectivul său este calificarea la EURO 2016. Oare? Sincer, nu-mi doresc să aud comentariile celor doi șefi ai fotbalului românesc în cazul unei înfrângeri la Budapesta. Cred că Pițurcă este conștient că un eșec, acolo, va ridica serioase semne de întrebare asupra la ceea ce va urma. Clar, pentru Piți există stres și nu puțin. Până la urmă face parte din joc. Naționala României are nevoie de obiective acum, nu la paștele cailor. Altfel riscăm să trăim, ani buni de acum încolo, din iluzia unor calificări viitoare!

Sincer, nu aș vrea să fiu în pielea selecționerului Victor Pițurcă. Deși încearcă să se detașeze de miza întâlnirii cu Ungaria, la Budapesta, Pițurcă vrea victoria cu orice preț. Ca să mai elimine un pic din stresul care se acumulează din toate părțile: declarațiile șefilor din fotbal, criticile legate de selecție, ba una, ba alta.
Dumitru Dragomir și Mircea Sandu dau replică la replică pe tema meciului cu ungurii. Prima dată a ieșit la rampă nea Mitică: „Nu-l iartă nimeni pe Piți dacă pierdem cu Ungaria. Poți să ai contract și cu NASA! Sunt convins că el va pleca, în cazul ăsta”, a spus domnul Dragomir la Digi Sport (http://www.digisport.ro/Emisiuni/Fanatik+Show/Dumitru+Dragomir+vorbeste+la+Fanatik+Show). Dur de tot. Replica „Nașului” nu s-a lăsat prea mult așteptată. „Nu are de ce. El are un contract ferm, cu obiectiv Euro 2016”, a reacționat Mircea Sandu într-un interviu acordat „Pro Sport” (http://www.prosport.ro/fotbal-intern/nationala/exclusiv-sandu-il-contrazice-pe-dragomir-piturca-nu-depinde-de-meciul-cu-ungaria-10675845).
În ultimele zile au apărut destule critici, deocamdată spuse cu jumătate de gură, în legătură cu selecția. Mulți au rămas cu gura căscată când au văzut că Iasmin Latovlevici, cel mai în formă fundaș stânga pe care îl avem, a fost lăsat acasă. Culmea, criteriul principal de selecție a fost îndeplinit: titular și mereu în formă. Subiecte de comentat, pe aceeași temă, ar mai fi. Totuși, cel care decide este Victor Pițurcă. Și tot el răspunde pentru rezultate. Dacă bate Ungaria, e ok. Dacă nu, se amplifică stresul! 🙂
Una peste alta, aparențele înșeală. Senzația că nu există presiune prea mare înaintea confruntării cu ungurii este o chestiune indusă prin declarații. Piți știe foarte bine că trebuie să câștige acest joc ca să nu-și pună-n cap presa și suporterii. Sper să reușească. Hai România!