Capcana stadionului pustiu

martie 18, 2013 in CM 2014 - Brazilia

„Tricolorii” știu că orice secundă de concentrare le aduce victoria și mai aproape.

„Tricolorii” știu că orice secundă de concentrare le aduce victoria și mai aproape.

Am citit o declarație a internaționalului Claudiu Keșeru în care acesta spunea că se bucură pentru că meciul de la Budapesta, cu Ungaria, se joacă fără spectatori. La prima vedere așa stau lucrurile însă relaxarea poate transforma momentul într-o capcană. Un stadion arhiplin ar fi dus meciul Ungaria – România într-o cu totul altă direcție. Una nedorită și cu iz șovin. Totuși, tribunele goale ar putea însemna încă o motivație pentru echipa cu șansa a doua, adică Ungaria. Până la urmă fotbalul este un sport pentru spectatori și era mai bine cu public. Dădea Mutu un gol de zile mari și le punea ungurilor în cap tot stadionul. Să sperăm că va fi bine!

Înaintea partidei Ungaria – România care încă este în desfășurare, după mai bine de șapte luni, „prelungirile” meciului… Ungaria – Israel. Pentru că suporterii maghiari prezenți în tribunele stadionului stadionul „Ferenc Puskas” au avut un comportament antisemit, FIFA a decis să închidă porțile arenei pentru jocul cu românii, programat vineri, de la ora 21:30!
Pe noi, decizia ne avantajează. „Tricolorii” scapă de presiunea tribunelor și se pot concentra liniștiți la joc. A nu se confunda „liniștea” cu „relaxarea”. O astfel de abordare poate reprezenta o capcană fatală. Dacă elevii selecționerului Victor Pițurcă evită o posibilă tensiune extrasportivă în tribune, jucătorii maghiari vor fi și mai îndârjiți din cauza frustrării de a disputa un așa joc important cu porțile închise.
Sunt convins că Pițurcă va analiza totul în cele mai mici detalii. Este un tip versat și nu va cădea în capcana că dacă echipa evoluează pe un stadion pustiu, în deplasare, meciul e ca și câștigat. Fotbaliștii maghiari vor să iasă dintr-un con de umbră care durează de zeci de ani și sunt în stare de orice. Aici trebuie mare atenție, iar adversarul trebuie respectat!
România este echipa mai bună. Dacă va impune acest statut pe parcursul celor 90 de minute nu vor exista probleme. Altfel pot apărea complicații cu efect direct asupra tabelei de marcaj. Ungurii se tem de această confruntare pentru că au personificat-o excesiv. Bine că se joacă fără suporteri că altfel cine știe ce ieșea. Atenție la capcana stadionului pustiu, iar în rest… pe ei!