Steaua, pas de defilare în Liga 1!

martie 17, 2013 in Liga 1

Alex Chipciu (stânga) și Alex Bourceanu, doi dintre jucătorii care au trasnformat Steaua într-o echipă de Europa!

Alex Chipciu (stânga) și Alex Bourceanu, doi dintre jucătorii care au trasnformat Steaua într-o echipă de… Europa!

Cu fiecare etapă jucată Steaua este și mai aproape de titlu. Duminică seară, cu Vaslui, pe „Arena Națională”, „roș-albaștrii” au jucat prost dar au câștigat trei puncte imense. Oboseala acumulată în „dublele” cu Ajax și Chelsea a lăsat urme. Dar și așa, elevii antrenorului Laurențiu Reghecampf au avut o viteză în plus în fața unui Vaslui plictisit parcă de povara etapelor. Steaua păstrează distanța de 12 puncte față de Astra și dacă o ține tot așa nu este exclus ca soarta titlului să fie decisă, matematic, înaintea rundei cu nr. 30. Se spune despre o echipă care vrea titlul că într-un sezon nu trebuie să aibă mai mult de trei, patru înfrângeri. Și aici Steaua e în grafic. De fapt, toate cifrele avantajează trupa lui „Reghe”!

Meci greu cu Vasluiul lui Adrian Porumboiu. Oboseala acumulată la Londra, cu Chelsea, în special psihică, a îngreunat un pic jocul Stelei. Nu a existat prospețime și nici ritm cine știe ce. Cu toate astea echipa antrenată de Laurențiu Reghecampf și-a impus tactica, iar în final și-a atins scopul. Trei puncte cu Vaslui după ce în tur Steaua pierduse cu 1-3 deși a condus cu 1-0 până în minutul 60.
Reghecampf va trebui să rezolve problema oboselii. Și fizice, și psihice. Deși urmează două săptămâni de pauză, în campionat, nu-i va fi deloc ușor. Nu mai puțin de 11 jucători ai Stelei sunt chemați la loturile naționale: 10 în România (Tătăruşanu, Gardoş, Chiricheş, Bourceanu, Pintilii, Chipciu, Adi Popa, Tănase, Rusescu, iar Gabi Iancu la „tineret”), iar Georgevski în Macedonia. În aceste condiții, gestiunea factorului fizic și psihic va cădea pe umerii selecționerilor Pițurcă și Săndoi.
Cu scuzele de rigoare pentru celelalte competitoare, Steaua nu are adversar în Liga 1. „Roș-albaștrii” au ucis campionatul și doar un ghinion de mari proporții mai poate da peste cap drumul lor spre titlul 24. Echipa este motivată, iar meritul aparține lui Reghecampf care după fiecare victorie a vorbit despre meciul care urmează nu despre cai verzi pe pereți.
Un singur regret la echipă: neconvocarea lui Iasmin latovlevici la „națională”. Poate cel mai în formă fundaș stânga din Liga 1 însă acest criteriu nu l-a impresionat pe Pițurcă deși reprezintă una dintre condițiile de convocare la care selecționerul ține foarte mult. Dar despre asta voi mai scrie.