Oltchim, identitate pierdută!

aprilie 15, 2013 in Handbal

Aurelia Brădeanu poate da tonul renașterii Oltchimului. O jucătoare extraordinară, o lideră de echipă. Sper să nu plece și ea...

Aurelia Brădeanu poate da tonul renașterii Oltchimului. O jucătoare extraordinară, o lideră de echipă. Sper să nu plece…

Cutremurul de la Oltchim, declanșat de ratarea calificării în finala Ligii Campionilor, dezintegrează echipa. Din temelii. După Jovanovici, Bulatovici, Manea, Pineau și Barbosa, care sunt ca și transferate, a venit rândul Paulei Ungureanu și Valentinei Ardean Elisei. Cele două handbaliste au ales să meargă în tabăra vicecampioanei Ungariei, Ferencvaros Budapesta. Un total de șapte „chimiste” au spus, până acum, adio Oltchimului. Situație echivalentă cu un dezastru. Ne așteptam la așa ceva dar lucrurile s-au mișcat prea repede. Fac un apel către Cristian Gațu, șeful handbalului românesc, către Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, să găsească soluții pentru a salva ceea ce se mai poate salva din Oltchim. „Înfierea” echipei de către orașul București pare, în acest moment, singura portiță de salvare.

Se alege praful de tot ceea ce a reprezentat Oltchim Rm. Vâlcea în handbalul feminin românesc. Ratarea calificării în finala Ligii Campionilor a pus pe goană aproape toate vedetele. Au mai rămas, deocamdată, fetele cu tărie de caracter și antrenorul Jakob Vestergaard dar dacă nu se găsesc repede banii necesari pentru plata salariilor restante vor pleca și ei.
Maria Jovanovici, la Astrahanocika Astrahan (Rusia), Katarina Bulatovici, posibil la Györ ETO (Ungaria), Oana Manea, la Krim Ljubljana (Slovenia), Allison Pineau și Alexandrina Barbosa, la Vardar Skopje (Macedonia), iar de vreo două zile presa maghiară anunță că Paula Ungureanu și Valentina Ardean Elisei sunt jucătoarele echipei Ferencvaros Budapesta. Șapte „chimiste” de top pleacă unde văd cu ochii lăsând în urmă multe regrete.
Reacția acestor jucătoare este de înțeles din moment ce problemele financiare de la Oltchim sunt departe de a fi rezolvate. Totuși, rapiditatea acestor tranzacții arată că, pentru ele, banii sunt mai importanți decât spiritul. Nu e de condamnat, doar de menționat. 🙁
Oltchim se dezmenbrează văzând cu ochii. Oameni buni, nu putem sta cu brațele în sân. Dar ce putem face? Singura soluție pe care o văd, în acest moment, este ca echipa Oltchim să fie preluată de Primăria Bucureștiului. Cu ceea ce există la CSM București se poate încropi o formație redutabilă, iar dacă joacă în „Polivalentă” se fac bani frumoși din încasări.
E singura formulă realistă. Domnul Cristian Gațu, președintele Federației, și domnul Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, ar putea găsi o formulă salvatoare. E păcat, zău, e păcat de echipa asta! Salvați Oltchimul! Fetele care au mai rămas acolo chiar merită!