A fost un derby…

aprilie 14, 2013 in Liga 1

Alex Bourceanu, unul dintre jucătorii care și-au dorit ca scorul de pe tabelă să fie stabilit pe teren. La comisii pot apărea însă surprize!

Alex Bourceanu, unul dintre jucătorii care și-au dorit ca scorul de pe tabelă să fie stabilit pe teren. La comisii pot apărea însă surprize!

Rapid – Steaua a avut de toate pentru toți. Goluri, tensiune, ambiții, orgolii, incidente. Mai toate ingredientele marilor derby-uri din Europa. Un meci la care finalul a compromis tot ceea ce a fost bun până atunci. Dacă stau bine să mă gândesc… mai nimic. 🙂 Meciul a fost slab, chiar mediocru. Din păcate, mizeria morală a unor fani încinși a ucis spectacolul. Scaune, brichete, pungi cu „substanțe necunoscute”, ceva ciudat cu aspect de urină, aruncate peste oaspeți. După precedentul caz „Bricheta” era să fie și… repetiția. Oricum, dosarul va ajunge la comisii unde pot apărea surprize. Un egal, 1-1, echitabil în raport cu ceea ce s-a întâmplat pe teren. Cu bune și rele, cred că am avut parte de un derby. E prea mult?

Rapid și-a depășit condiția. În ciuda problemelor financiare, „alb-vișiniii” au dat totul pe teren și au scos maximul posibil dintr-un joc cu Steaua. Un 1-1 care securizează poziția liderului și condiția de azi a Rapidului: pasiunea.
Steaua a plătit tribut unei superiorități păguboase. Toată săptămâna, de la jucători la patron, au curs declarațiile radicale. Asta a tensionat atmosfera și așa destul de încărcată cu statutul de derby. De cealaltă parte, Rapidul a speculat orice oportunitate ca să nu piardă jocul. Și a reușit!
Meciul n-a strălucit. Modest, pe alocuri mediocru. Departe de așteptări. Atmosfera și evenimentele din finalul partidei au compensat banalitatea de pe teren lăsând senzația de derby. Culmea, nu din cauza fotbalului ci a incidentelor. Nu e normal!
Am auzit după meci jucători și oficiali giuleșteni mulțumind suporterilor. Dar bricheta care era să-i spargă capul lui Chiricheș cine a aruncat-o? Un gest iresponsabil ale cărui „efecte” le vom afla peste câteva zile, la comisii. Depinde ce a scris observatorul în raport. Pot apărea surprize mari și neplăcute pentru Rapid.
Totuși, e frumos că meciul s-a terminat pe teren. Orice decizie privind scorul sau sancționarea clubului giuleștean se va lua la „masa verde”. Acolo vor conta doar regulamentul și raportul. Restul sunt povești. Suficient de puternice ca să ofere confruntării din Giulești statutul de derby. Jucătorii au vrut să joace fotbal. Doar fotbal. Acesta e mesajul lor!