Începutul sfârșitului: Oana Manea, la Krim!

aprilie 13, 2013 in Handbal

Oana Manea pleacă de la Oltchim pentru Krim. O mare jucătoare, un super pivot. O vom urmări la Krim din dragoste de... handbal!

Oana Manea pleacă de la Oltchim pentru Krim Ljubljana. O mare jucătoare, un super pivot. O vom urmări la Krim din dragoste de… handbal!

Ceea ce se anunța în legătură cu Oltchim, după ratarea calificării în finala Ligii Campionilor, începe să prindă contur. Cea mai titrată echipă de handbal feminin din România începe să se dezintegreze. Încet și sigur. După plecările deja cunoscute ale Ionelei Stanca, Mariei Jovanovici și Alison Pineau a venit rândul Oanei Manea. Pivotul Oltchimului a ales să plece la Krim Mercator Ljubljana, tot o semifinalistă a Ligii Campionilor. Manea va avea un contract valabil pentru două sezoane. O mare pierdere pentru Oltchim. E clar. Iluzia că această echipa va supraviețui după cutremurul de la Veszprem era o simplă naivitate. Destructurarea Oltchimului este o realitate. Legenda a început mai repede decât ne așteptam noi. A fost odată Oltchim…

Un super pivot, o super jucătoare. „Chimista” Oana Manea lasă Oltchimul, după 13 ani de performanță, și pleacă tot la o echipă mare: Krim Ljubljana (Slovenia). Pierdere imensă pentru gruparea vâlceană. A patra după „dezertările” deja știute: Stancu, Jovanovici și Pineau.
Un exod anunțat după ratarea calificării în finala Ligii Campionilor. Și sunt semene că nu se termină aici. Urmează Bulatovici? Foarte posibil. Plecarea Oanei Manea ne-a luat prin surprindere. Nu ca fapt în sine, doar ca rapiditate.
Ce se va întâmpla cu Oltchim? Fără bani, fără perspective optimiste, viitorul este sumbru. Exodul jucătoarelor de valoare pare de neoprit. O chestiune logică din moment ce mai toate „chimistele” au de încasat o groază de bani, iar viitorul nu pare să le ofere cine știe ce certitudini financiare.
Păcat că nu s-au găsit banii necesari. Păcat că nu s-a găsit o formulă pentru păstrarea acestor jucătoare. Oltchim putea să mai facă rezultate de top la cel mai înalt nivel. La câte milioane se bagă în fotbal unul în plus nu mai conta la… handbal. Dar nu s-a găsit și, din acest motiv, o echipă superbă (și la propriu, și la figurat! :)) se împrăștie în patru zări.
Nu vom uita ușor aceste fete. Admirabile. Au făcut tot ce au putut dar sângele prea cald nu le-a ajutat să reziste, până la final, în infernul de la Veszprem. Transferul Oanei Manea, la Krim, reprezintă începutul sfârșitului însă fetele de la Oltchim vor rămâne în sufletul nostru. Pe viață!