Nuielușe în loc de cadouri!

decembrie 5, 2013 in Special

Moș Nicolae s-a supărat pe cei care comandă fotbalul românesc. Pentru ei, nuielușe! Daruri, doar pentru copii!

Moș Nicolae s-a supărat pe cei care comandă fotbalul românesc. Pentru ei, nuielușe! Daruri, pentru copii!

Moș Nicolae vine cu nuielușe pentru cei care gestionează fotbalul românesc. Asta în loc de cadouri. Acuzațiile curg gârlă, procesele la fel, falimentele pluteasc peste bilanțurile multor cluburi, jignirile nu mai contenesc, din ce în ce mai puține echipe de copii și juniori, fotbal slab și vorbă multă. Ce cadou să mai aducă Moș Nicolae? În loc de mingi, nuielușele sunt cele mai bune. Poate îi croiește cu ele pe spinare pe cei care își bat joc de un fenomen sportiv atât de îndrăgit. Senzația generală este că lucrurile au scăpat de sub control. Schimbarea structurilor de conducere din fotbal este o necesitate. Și e bine că procesul a început la Liga Profesionistă. Fotbalul românesc are nevoie și de alți lideri tineri care au făcut performanță driblând piedicile (im)puse de sistem. Un sistem vechi și demodat care nu mai dă rezultate!

Poate nu este bine ca spre sfârșit de an să devenim pesimiști însă veștile care vin din fotbal sunt din ce în ce mai triste. Alegerile care vor urma pentru șefia Federației Române de Fotbal (FRF) tensionează și mai tare situația. Bine că se fac mai devreme și nu la vară cum era stabilit inițial.
Prea multe acuzații și vorbe de ocară. Un climat care n-are nimic în comun cu performanța. Ce să învețe copiii când se uită la așa ceva? Repetă, la rândul lor, ceea ce văd „pe sticlă” sau pe stadion. La fel și opinia publică care a ajuns la lehamite. Oamenii nu mai vin pe stadioane decât la meciurile tari și cu nume grele. O concluzie tristă dar reală.
E nevoie de o schimbare. În primul rând de mentalitate. România dispun de o bază de selecție încă bună pentru fotbal care nu este exploatată așa cum trebuie. La rândul lor, sistemele competiționale trebuie reduse și perfecționate. Ca organizare, desfășurare și eficiență. De asemenea, climatul în care trăiește fotbalul românesc trebuie aerisit, împrospătat. Oamenii, suporterii de pretutindeni trebuie să-și recapete încrederea în ierarhiile interne. Doar așa vor reveni în tribune, doar așa va crește performanța.
Un Moș Nicolae care le va aduce copiilor bunătăți, iar celor puși să dirijeze fotbalul nuielușe cu spini. Ca să țină minte și să nu mai facă prostii!