„Bombardierul ID 191” a împlinit 37 de ani!

decembrie 6, 2013 in Special

Ionel Dănciulescu , inimă neînfricată. Un fotbalist de excepție care și-a respectat clubul dar și... adversarii!

Ionel Dănciulescu, inimă neînfricată. Un fotbalist de excepție care și-a respectat clubul dar și… adversarii!

S-a născut de Moș Nicolae. Frumoasă zi, frumoasă amintire. A marcat 191 de goluri: 152 de goluri în campionat, 23 în Cupă și 16 în cupele europene. A adunat 441 de meciuri oficiale în dreptunghiul verde. A fost mereu un exemplu de dăruire indiferent de clubul căruia i-a apărat onoarea. A fost și este iubit, la fel de mult, de suporterii celor două mari rivale, Dinamo și Steaua. Mai rar așa ceva în cazul unui fotbalist important. „Danciu gol” a fost de trei ori campion, a câștigat de patru ori Cupa României și o dată Supercupa. Un exemplu de comportament dincolo de stadion, un model adevărat pentru tinerii jucători. Ionel Dănciulescu împlinește astăzi 37 de ani. Un mare jucător, un și mai mare caracter. La mulți ani, Ionel Dănciulescu!

Ionel Dănciulescu se numără printre cei mai apreciați și îndrăgiți jucători care au călcat în curtea lui Dinamo. Și asta datorită caracterului său. Un jucător pentru care onoarea și devotamentul au fost totul. Niciodată nu a strâmbat din nas chiar dacă suferea. A vrut mereu să fie nr. 1. Și așa a fost mereu!
Într-un moment în care tot căutăm modele de succes pentru tineri, Dănciulescu este excepția fericită într-o lume a fotbalului atât de controversată. Dinamo trebuie să exploateze această oportunitate pentru că în jurul „bombardierului ID 191” se pot construi echipe, caractere, performeri.
Ca team-manager, Ionel Dănciulescu va ajuta la reconstrucția noului Dinamo. Cred și acum că putea să fie la fel de util și pe gazon. Măcar până în vară. Dar Danciu știe cel mai bine ce și cum. Important este că va sta lângă echipă, lângă jucători.
Fotbalul românesc, sufocat de multe neajunsuri și probleme, continuă să ofere modele adevărate. Ionel Dănciulescu este un astfel de model. Să sperăm că șefii lui Dinamo vor avea grijă să-l păstreze și să folosească experiența sa.
Marii campioni aduc marile victorii. Istoria obligă la performanțe de notorietate. Ionel Dănciulescu pornește pe un alt drum dar tot alături de Dinamo și de fotbal!