Nu pierdem cu Franța?

iunie 9, 2016 in EURO 2016

Suporterii echipei naționale sunt alături de „tricolori”. Hai România!

Suporterii echipei naționale sunt alături de „tricolori”. Hai România!

Naționala României poate debuta cu dreptul la turneul final al EURO 2016. Debut cu dreptul înseamnă să nu piardă cu Franța. Și e foarte posibil deși unii spun că scopul principal ar trebui să fie limitarea scorului. Argumentele pentru un debut fericit sunt destule. Presiunea apasă pe „cocoșii galici” nu pe „tricolorii” noștri. Franța joacă acasă și nu are altă variantă decât victoria. Orice minut scurs fără gol sau cu avantaj pentru România va atârna pentru francezi ca un bolovan de moară. Mental, băieții lui „Tata Puiu” par mai concentrați în timp ce unii dintre adversarii lor se întrec în ironii de superioritate. Atunci când fotbalistul român joacă cu cuțitul la os o face bine, teorie verificată de-a lungul anilor. Și mai e ceva. Majoritatea partidelor de deschidere au oferit meciuri echilibrate și rezultate strânse. Nu cred că pierdem cu Franța, iar dacă deschidem scorul chiar e șoc pe „Stade de France”!

„Tricolorii” n-au de ce să se sperie de Franța chiar dacă vor avea în față jucători de mare valoare. În fotbal este posibil orice, iar statisticile nu valorează nici măcar două parale. S-au văzut surprize care mai de care. De ce n-ar fi și acum? 🙂
Presiunea meciului de deschidere este imensă pentru… gazde. Ai noștri chiar n-au ce pierde. O înfrângere nu ar face furori dar un egal, ca să nu mai zic de victorie, va șoca lumea fotbalului mondial. Naționala României are șansa să uluiască mapamondul și orice minut de scor egal sau cu avantaj România pe tabelă va picura stropi de nerăbdare în sufletele adversarilor dar mai ales ai spectatorilor.
Concentrarea poate fi un avantaj pentru elevii selecționerului Anghel Iordănescu. Când ai în față Franța trebuie să fii ochi și urechi sută la sută. Altfel te face praf. Cum „franțujii” ne-au cam luat la mișto în ultimele zile e posibil ca asta să-i coste scump. Fotbalul îi pedepsește chiar și pe cei mari și bogați dacă nu-și respectă adversarii.
Nu în ultimul rând, meciurile de deschidere de la turnee finale, fie ele mondiale sau europene, au oferit partide echilibrate și scoruri strânse. De ce n-ar fi valabil și pentru noi? Într-un meci de fotbal se poate întâmpla orice. Defensiv, jucăm bine, iar dacă va merge contraatacul chiar este o șansă. Cu condiția ca arbitrajul să fie ok. Nu ca în preliminariile lui EURO 2012 când România a făcut cel mai bun meci contra Franței dar a pierdut din cauza unui offside imens nevăzut de arbitru. Suficient pentru ca Franța să se impună cu 2-0. La confruntarea de vineri seară UEFA l-a delegat pe ungurul Viktor Kassai. Poate ne aude! 🙂