Mutu, încă un meci… oficial?

iunie 3, 2016 in Special

La câte bucurii ne-a adus Adrian Mutu în tricoul echipei naționale merită să mai joace un meci pentru România. Cine decide asta să nu uite!

La câte bucurii ne-a adus Adrian Mutu în tricoul echipei naționale merită să mai joace un meci pentru România. Cine decide asta să nu uite!

Adrian Mutu va fi premiat de Federație pentru întreaga sa activitate. Amicalul cu Georgia, din această seară, este un cadru perfect. Dar dincolo de emoția momentului poate că Mutu merită și un ultim joc oficial. Până acum, „Brialiantul” a adunat 77 de selecții la națională reușind să marcheze 35 de goluri. La egalitate cu Gică Hagi. Cearta cu fostul selecționer Victor Pițurcă l-a ținut departe de oportunitatea marcării unui gol care să-l trimită definitiv în istorie. Putea fi convocat de „n” ori dar încăpățânarea lui Piți a fost mai tare decât voința „decarului” format în Trivale. „Briliantul” va organiza un meci de retragere cum nu s-a mai văzut la care vor fi invitați nume mari ale fotbalului mondial ca Ibrahimovic, Buffon, Del Piero, Lampard, Crespo, Hagi sau Chivu. Dar pentru tot ceea ce a făcut pentru fotbalul românesc Adrian Mutu merită încă o partidă oficială, după EURO, în care să marcheze „golul de aur” care să-l transforme în cel mai bun marcator din istoria echipei naționale!

Ceea ce părea doar o idee s-a transformat peste noapte în certitudine. Adrian Mutu a decis să se retragă din echipa națională de fotbal a României. Un moment greu pentru orice jucător, un moment dificil. În seara asta Federația îl va premia, iar zeci de mii de fani ai echipei naționale vor avea ocazia să-i mulțumească „Briliantului” pentru tot ce i-a oferit naționalei, fotbalului românesc.
Dincolo de emoția retragerii rămâne regretul că Adi Mutu nu a mai bifat încă un joc în tricoul cu tricolor. Cearta cu fostul selecționer Victor Pițurcă, poate și încăpățânarea acestuia l-au ținut pe „Briliant” departe de echipă și de șansa de a marca golul care să-l urce pe prima poziție în topul golgheterilor „all time” ai naționalei. Nu știu dacă a fost răutate sau răzbunare dar cred că în anumite perioade din mandatul său Piți a avut motive să-l convoace pe Mutu la lot însă n-a făcut-o. 🙁
Nu mai are rost să dezgropăm trecutul. Adrian Mutu se retrage, iar cei prezenți în seara asta pe „Arena Națională” îi vor acorda ovații în picioare. Le merită. După Dobrin, Balaci și Hagi, Mutu a fost liderul din teren care a făcut diferența. Măcăr pentru asta, selecționerul Iordănescu sau cine va antrena echipa națională după EURO poate să-l convoace la o partidă oficială mai ușoară în care „Briliantul” să înscrie „golul de aur”.
Altfel vom aștepta meciul de retragere la care deja și-au anunțat prezența marile vedete din fotbalul mondial în frunte cu Ibrahimovic. Adi Mutu chiar merită un așa eveniment!

P.S: România – Georgia, vineri, 3 iunie 2016, ora 21:00, pe „Arena Națională”. În direct la TVR1 și Dolce Sport!