Cu Franța, fără frică!

iunie 10, 2016 in EURO 2016

Echipa națională și bucuria golului. Dacă „tricolorii” vor marca pe „Stade de France” au șanse la un rezultat bun!

Echipa națională și bucuria golului. Dacă „tricolorii” vor marca pe „Stade de France” au șanse la un rezultat bun!

E singura atitudine care poate aduce ceva bun. Altfel ne fac praf. În fotbal s-au văzut multe, iar presiunea apasă mai tare pe umerii francezilor. Pe gazon dar și în tribune. Pronosticurile pariorilor, și nu numai, dau o ploaie de goluri și victoria „cocoșilor”. Oare? Tocmai asta îi poate înrăi, pozitiv, pe elevii „Generalului”. E meciul vieții lor. Toată planeta este deja cu ochii pe ei. Franța are ceva probleme în apărare și poate fi surprinsă. Contraatacul, o cheie a unei nopți memorabile. Orice minut fără gol primit sau cu avantaj pe tabelă este în favoarea românilor. Timpul poate fi aliatul „tricolorilor” cu galben în loc de alb. E șansa de a arăta că fotbalul românesc contează. Nu le va fi ușor în cazanul cu smoală de pe „Stade de France” dar au șansa lor. Milioane de români vor fi cu gândul alături de ei. Nu vă fie frică, jumuliți „cocoșii”!

La ora când pun în pagină aceste rânduri la Paris s-a declanșat iadul. Un colet suspect găsit pe peronul stației „Chatelet” a paralizat circulația metroului. Sper să fie doar o alarmă falsă. 🙁
Diseară începe regalul de la Paris. Franța și România au onoarea de a deschide balul. „Cocoșii galici” au mai trecut prin așa ceva dar „tricolorii” noștri sunt la prima încercare. Nu le va fi ușor. Un stadion ostil, un adversar de mare valoare. Dar niciodată să nu spui niciodată. Cât timp există o șansă aceasta trebuie jucată cu fruntea sus.
Prin redacții circulă diferite formulele de start. La noi: Tătărușanu – Săpunaru, Grigore, Chiricheș, Raț – Hoban, Pintilii – Ad. Popa, Stanciu, B. Stancu – Fl. Andone. La ei: Lloris – Sagna, Rami, Koscielny, Evra – Kante, Matuidi, Pogba – Griezmann, Giroud, Payet. Cred că vor mai fi surprize. 🙂
Poate ar fi mai bine cu Keșeru în locul lui Andone. E genul de vârf care dacă are o ocazie clară dă gol. În plus, Keșeru știe multe despre fotbalul francez că doar a jucat acolo.
Una dintre surprizele neplăcute poate fi un joc ultradefensiv. Cu vreo cinci fundași și doi închizători. Sincer, nu cred într-o astfel de tactică. Dacă „tricolorii” nu marchează gol, goluri, șansele într-un rezultat mare sunt foarte mici. Franța este tare de tot în atac dar apărarea o poate trăda atunci când îi este lumea mai dragă.
Vedem ce-o fi diseară… Meci greu dar cred într-un joc bun al băieților noștri încununat de un rezultat onorabil. Mai e nevoie și de un pic de șansă.
Una peste alta începe gala EURO 2016. Franța – România, primul meci cu surpriză? De ce nu?