Neputință! Rușine! Umilință! Așteptăm DEMISIA!!!

iunie 20, 2016 in EURO 2016

Suporterii echipei naționale cer demisia tuturor vinovaților pentru dezastrul din Franța. Domnilor, chestie de onoare!

Suporterii echipei naționale cer demisia tuturor vinovaților pentru dezastrul din Franța. Domnilor, chestie de onoare!

„Tricolorii” au vrut dar n-au putut. Din nou au picat fizic, de data asta cam de la jumătatea primei reprize, iar deznodământul final a fost doar un efect al neputinței lor. După 68 de ani de frustrare Albania ne-a bătut pentru prima dată. Umilința și rușinea sunt fără margini. Fotbalul românesc a ajuns de râsul curcilor. În timp ce albanezii ne-au câștigat respectul prin modul în care au înțeles să se bată pentru onoarea țării lor. Că de calificat nu știm încă dacă se vor califica. Cred cu tărie că asistăm la începutul dezastrului. Demiterea medicului Pompiliu Popescu, ezitările și complicațiile inutile apărute în formarea lotului, schimbările inexplicabile de după meciul bun cu Franța și alte poticneli de doi lei au adus naționala României pe ultimul loc al grupei A. Cu doar un punct și fără vreun gol marcat din acțiune. Pentru asta, șefii federației, selecționerul și întreg staff-ul tehnic al echipei naționale trebuie să demisioneze că altfel n-au onoare!

Rezultatul partidei cu Albania este greu de digerat. Am crezut până în ultimul moment în șansa „tricolorilor” dar vremea acestor trăiri a luat sfârșit. Naționala se întoarce acasă umilită, rușinată, batjocorită. Fără victorie și fără gol marcat din acțiune. E prea mult pentru un fotbal care crede că are valoare.
Acest 0-1 cu Albania reprezintă efectul unor decizii falimentare. Prima, demiterea doctorului Pompiliu Popescu. Așa s-a bulversat normalitatea. După meciul cu Franța, bun dar cu cădere fizică pe final, fatală pe tabela de marcaj, au urmat alte două clacări: în repriza secundă cu Elveția și de prin minutul 35 cu Albania. Medicație? Hrană? Recuperare? Nu-mi dau cu părerea ce a fost acolo dar e clar că înlăturarea lui nea Pompilică a produs un adevărat cutremur cu efecte dezastatoare și irecuperabile.
Nu putem spune că „tricolorii” n-au vrut dar e clar că n-au putut. După jocul bun cu Franța, selecționerul Anghel Iordănescu a trecut la schimbări inexplicabile. Pe motiv de prospețime fizică. 🙁 Culmea, tocmai aici naționala a fost praf și pulbere. De-aia n-au fost acțiuni legate atunci când era nevoie să atacăm, de aceea n-am avut claritate când era nevoie ca aerul de goluri. Am marcat două, cu chiu cu vai, ambele din penalty.
Ne-au făcut de rușine, toată lumea râde de noi. Începând cu echipamentul „roz bombon” folosit de Tătărușanu. Ce caricatură de culoare! Cu aia dorea „Tătă” să se lupte cu albanezii? Chestie de imagine. 🙁 După ce ne-a impresionat neplăcut cu rozul de pe el, Tătărușanu a gafat catastrofal cu Albania și a îngropat naționala. La fel făcuse și cu francezii.  În timp ce pe bancă uriașul Pantilimon, un portar din Premier League, aștepta măcar un meci ca să arate ce poate.
O noapte tristă și amărâtă. Cu un președinte de federație care a luat o primă importantă pentru calificare. Și alții de prin birouri la fel. Cu un selecționer depășit de vremuri și rezultate. Ca să ce și pentru ce? Să ne umilească Albania, altădată ciuca bătăilor în jocurile cu România? Singura variantă prin care cei vinovați de dezastru își mai pot spăla onoarea, cât de cât, este DEMISIA!