Galben de România

iunie 19, 2016 in EURO 2016

„Galbenii” și bucuria golului. Hai, România!

„Galbenii” și bucuria golului. Hai, România!

Peste câteva ceasuri generația lui Chiricheș își joacă șansa de a intra în istoria fotbalului românesc. Dacă jucătorii își doresc cu adevărat atunci nu vor fi probleme. Să se gândească la cine a purtat tricoul cu tricolor. Dobay, Baratky, Dobrin, Dinu, Bölöni, Lăcătuș, Gică Popescu, Hagi, Mutu sau Chivu sunt câteva din numele care mi-au trecut prin minte. Și pentru ei trebuie să joace. Cu Albania să conteze doar dorința de victorie. Frica există și ea. Da, frica de rușine dar depinde de ei să nu trăiască un astfel de moment. Albania este o națiune puternică care a dat aproape jumătate din echipa Elveției, cea care ne-a produs mari probleme acum căteva zile. Băieți, nu sunteți cu nimic mai prejos decât albanezii. Credeți în voi și nu cedați. Victoria vă poate aduce gloria și prețuirea din partea românilor de pretutindeni. Hai, România!

În aceste ore nu mai contează altceva decât concentrarea. Cu Albania există doar varianta victoriei. Trei puncte sunt musai pentru biletele la „optimi”. Câte emoții… Mereu stăm la ultimul meci. Un fel de chin de care fotbalul nostru nu mai scapă. 🙁
Când scriu aceste rânduri circulă informația că Alibec și Stanciu vor fi titulari. Vom vedea… Clar, este nevoie de ofensivă, de goluri. Dar nu haotic, nu cu „hei-rup”. Albanezii știu bine lecția contraatacului și ne pot surprinde. Important este să avem „benzină” până la final sau să rezolvăm meciul până se termină benzina. 🙁
Repet, secretul jocului din acestă seară stă în concentrare. Doar așa vom specula fiecare ocazie, doar așa putem să ne impunem. Oricât de bună ar fi Albania nu are cum să fie peste Franța sau Elveția. Un joc legat și eficient al „tricolorilor” poate rezolva frumos soarta calificării în faza eliminatorie.
Depinde și de inspirația selecționerului Anghel Iordănescu. Formula contra Franței a fost ok. Cum Pintilii și Raț sunt accidentați, iar Alibec va fi trimis în locul lui Andone putem îndrăzni să creionăm o formulă de joc: Tătărușanu – Săpunaru, Chiricheș, Grigore, Mățel – Hoban, Prepeliță – Ad. Popa, Stanciu, Stancu – Alibec.
Sper să fie bine și să iasă așa cum își doresc românii. Toți credem în victorie, toți credem în calificare, toți credem în galbenul de România!