Naționala ultimei șanse!

iunie 17, 2016 in EURO 2016

„Tricolorii” vor face totul pentru victorie. Suporterii simt asta și vor fi alături de ei și în meciul cu Albania!

„Tricolorii” vor face totul pentru victorie. Suporterii simt asta și vor fi alături de ei și în meciul cu Albania!

N-am vrut să comentez „la cald” despre meciul cu Elveția. Până la urmă contează punctul. Cu francezii am jucat bine și am plecat cu mâna goală, iar cu elvețienii a fost un joc modest dar ne-am ales cu punctul care ține naționala în viață. Așa a fost mereu. Totul sau nimic la ultimul meci. De parcă cineva și-ar dori asta ca un test cu nervii suporterilor. S-a întâmplat de atâtea ori în istoria fotbalului românesc că nu mai miră pe nimeni. Acum, ultima șansă de calificare este cu Albania. O Albanie care a legat două meciuri bune, cu Franța și Elveția, și pare în vână. Un meci extrem de dificil pentru că elevii lui Iordănescu sunt obligați să atace, o postură în care nu se simt în largul lor. Acum vom vedea adevărata valoare a „tricolorilor”. Cu condiția să fie beton cu recuperarea și pregătirea fizică. Dar suntem optimiști pentru că atunci când joacă cu cuțitul la os le iese meciul. Important să fie cu victorie că altfel își fac bagajele!

„Tricolorii” au picat fizic cam din minutul 55 al partidei cu Elveția. S-a văzut asta de la o poștă și nu mai e nevoie de scuze. Din acest motiv, egalul și punctul smuls elvețienilor este mană cerească. Mă tem însă ca fenomenul să nu se repete cu Albania. Pe lângă pregătire, masaj și alte procedee de recuperare aș mai adăuga și rolul medicației. Sunt convins că efectele înlăturării doctorului Pompiliu Popescu au apărut tocmai acum. Exact când nu trebuia. Cine răspunde? 
Naționala a clacat fizic și nu putea emite pretenții în fața selecționetei „Țării Cantoanelor”. De aceea a cedat inițiativa în cel de-al doilea mitan. Putea „Generalul” să facă 10 schimbări, nu trei, că tot ăla era rezultatul. Repet, e bine că s-a terminat egal dar dacă nu se rezolvă dilema până la ora jocului cu albanezii vor fi probleme mari cu victoria și calificarea.
Pun accent pe pregătirea fizică și medicația oferită jucătorilor deoarece pare singura explicație plauzibilă a prestației slabe contra Elveției. Nu este vorba de valoare că avem jucători cu calitate. Dacă staff-ul naționalei va găsi „cheia” care să-i pună pe picioare fizic mergem fără probleme în faza eliminatorie. Scuza că nu pot juca din trei în trei zile mi se pare o mare prostie, iar cei care spun asta riscă să se compromită în ochii specialiștilor.
Ca o concluzie aș mai adăuga că forma fizică precară a „tricolorilor” se datorează eliminării staff-ului medical condus de Pompiliu Popescu care știa perfect fișa fiecărui jucător. Federația a greșit, iar decizia de atunci se va deconta după turneul final. Viața are grijă de toate și cine greșește, plătește!