Cu Elveția, dincolo de revanșă…

iunie 15, 2016 in EURO 2016

Selecționerul Anghel Iordănescu știe bine că dincolo de revanșă importante sunt punctele. Doar ele contează în clasamentul grupei A!

Selecționerul Anghel Iordănescu știe bine că dincolo de revanșă importante sunt punctele. Doar ele contează în clasamentul grupei A!

Acel 1-4 de la Cupa Mondială din 1994 nu se uită ușor. Dar nu trebuie folosit ca principală motivație cu Elveția. Ar fi stupid. România nu trebuie să piardă. Ăsta e scopul. Un punct ține aprinsă speranța la calificare, iar trei echivalează cu un pas imens spre faza eliminatorie a turneului final. Un EURO 2016 cam fără farmec după bătăile de stradă dintre ruși și englezi, polonezi și irlandezii din nord sau alte hoarde de ultrași puse pe păruială. De noi ce să mai zic? Ne preocupă mai mult dacă Alibec a fumat sau nu în pauza meciului cu „cocoșii galici” sau dacă „Tata Puiu” s-a certat cu secunzii săi. În loc să ne intereseze jocul naționalei. Că de vorbe avem timp după ce „tricolorii” termină ultimul meci de la regalul francez. Dincolo de revanșa cu Elveția avem nevoie de punct sau puncte. Nu contează cine joacă, important este rezultatul final. Baftă lor, baftă „tricolorilor”!

Cu Franța naționala a fost la un pas de fericire. Oboseala din final a făcut ca Payet să tragă la poartă deși era înconjurat de patru români. Nu au mai avut suflu ca să pună piciorul. O deviere era suficentă ca să ne alegem cu un punct de aur. Dar nu mai contează trecutul ci meciul din seara asta. Cu Elveția nu va fi ușor dar nici imposibil! 🙂
Din păcate, în ultimele zile alte subiecte au captat atenția. Povestea că Alibec a tras din pipă pare un amestec de răutate și comedie. E greu de imaginat că la un astfel de nivel un fotbalist de lot național poate fuma în vestiar. Fără dovezi clare povestea se transformă instantaneu în răutate. Ca Alibec să nu joace? Nu știu ce s-a vrut dar ne putem gândi la orice! 🙁
Tensiuni între selecționerul Iordănescu și secunzii săi? Nu știm cât este de adevărat dar s-a vorbit în draci despre asta. Oare acum era momentul de așa ceva? După un joc reușit contra Franței este nevoie de o repetiție la fel de bună cu Elveția. Atenție, va fi un alt meci cu o abordare complet diferită. E musai ca „tricolorii” să ia punct sau puncte. E nevoie să riște un pic. În meciul cu Albania elvețienii au arătat mari slăbiciuni în zona fundașilor centrali. Acolo chiar este o pâine de mâncat.
Modificări în tabăra noastră? Posibil Keșeru pe post de titular. La fel și Chipciu. Stanciu și Stancu par de neclintit din primul unsprezece. Și așa uite o formulă de joc: Tătărușanu – Săpunaru, Chiricheș, Grigore, Raț – Hoban, Pintilii – Chipciu, Stanciu, Stancu – Keșeru. Dar Iordănescu e plin de surprize. Măcar să iasă bine. România poate termina neînvinsă acest joc după care facem socoteli de calificicare.

P.S. România – Elveția, 15 iunie 2016, Paris, stadionul „Parc de Princes”, ora 19:00, în direct la Pro TV și Dolce Sport 1!