Naționala, tot în vacanță!

august 16, 2012 in Națională

Cu Slovenia chiar și Chiricheș a jucat slab. România încă își caută formula câștigătoare!

Naționala României încă nu și-a terminat vacanța. Cel puțin asta este senzația după acest 4-3 încasat de la Slovenia. Mai grav mi se pare că eșecul de la Ljubljana aduce cele mai multe goluri primate de „tricolori” după acel umilitor 0-5 cu Serbia (octombrie 2009, preliminariile CM 2010). Golurile au fost încasate ușor, iar fundașii Papp, Chiricheș, Găman și Raț au dezamăgit. România a semănat cu o echipă de duzină, fără orizont, fără motivație. „Tricolorii” puteau afișa o altă atitudine. Mai ales că era ultimul test înainte de startul preliminariilor pentru Mondialul din 2014. Un semnal de alarmă, de luat în seamă pentru partida oficială de debut, cu Estonia, pe 7 septembrie, în deplasare.

Mă așteptam la mai mult din partea „tricolorilor”. La mult mai mult. Slovenia este o reprezentativă care trebuie respectată dar în niciun caz una care să ne dea patru boabe fie și într-un joc amical. Uite însă că s-a întâmplat asta, iar maniera în care a curs jocul de la Ljubljana trebuie să-i dea serios de gândit selecționerului Victor Pițurcă.
În primul rând apărarea, punctul forte la Piți în celelalte două mandate de selecționer. Fundașii au visat de la începututl partidei până la sfârșitul ei. Este o formulă politicoasă de exprimare în raport cu ceea ce au făcut pe teren Papp, Chiricheș, Găman sau Raț. Test, test dar nici chiar așa! Găman a fost titular în locul lui Tamaș însă după cele patru boabe primate de România este foarte probabil că rolurile se vor inversa la prima confruntare oficială.
Chiricheș, departe de cum îl știm la Steaua. Lent, previzibil, ușor de depășit. Și a mai comis un fault de penalty.Aaaa, uitasem de Raț. Cam la fel. Depășit lejer la golurile trei și patru. Papp i s-a alăturat, iar golul marcat nu-i scuză cu nimic prestația dezamăgitoare. E clar: apărarea n-a funcționat așa cum și-a dorit Piți. În mod cert, cu Estonia, pe 7 septembrie, vor apărea schimbări majore. Cel puțin asta ar trebui să se întâmple!
După 11 ani plecăm din nou cu capul plecat din Slovenia. O țară cu o populație cam de 10 ori mai mică decât a României dar care știe să-și pună în valoare calitățile. Singura bucurie este reușita lui Grozav care ne dă speranțe și curaj pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2014 care bat la ușă. Cam puțin față de ceea ce așteptam de la testul cu Slovenia!