Eșecul Costea

august 17, 2012 in Liga 1

 

Florin Costea, la semnarea contractului cu Steaua. „Dacă nu e cap, vai de picioare” zice un proverb…

Florin Costea a plecat de la Steaua exact așa cum a venit: cu scandal. Nici nu se putea altfel. Transferul la Steaua a fost tensionat încă de la început. Costea a venit în plin scandal de distrugere a Universității Craiova, iar Adrian Mititelu urla după bani. Florin Costea a șocat apoi la Palat, când a semnat contractul. Atacantul a pozat nonșalant, alături de patronul Gigi Becali, fiind îmbrăcat cu un tricou cu totul și cu totul ieșit din comun în care două girafe făceau sex. Au urmat scandalurile interminabile din vestiarul Stelei, cu glume proste și fițe de vedetă, iar pe gazon mai nimic din ceea ce se aștepta de la el. Logic, „Costea cel Mare” a părăsit Steaua sau Steaua a scăpat de el. Ambele variante sunt valabile pentru că sunt rezultatul unui transfer eșuat.

Cei de la Steaua știau încă de la început sau trebuia să știe că un jucător valoros care a suferit o accidentare urâtă are nevoie de timp pentru a reveni în prim-plan. Florin Costea este un exemplu. Mai este de pus la socoteală și caracterul. De asta nu s-a ținut cont la transfer deși era musai. Plus că prezența fratelui său, Mihai, în aceeași echipă, a complicat și mai tare viața lui Florin la Steaua.
Să zicem că momentul accidentării a fost depășit și încet, încet, Florin ar fi revenit la capacitatea maximă de efort. Cele două stagii de pregătire făcute ca la carte cu antrenorii Ilie Stan, în iarnă, și Laurențiu Reghecampf, în vara asta, susțin ceea ce spun. Marea problemă a fost caracterul. Un detaliu care ține de cei șapte ani de acasă și care nu poate fi învățat în cantonamente.
Tricoul cu girafele care făceau sex, îmbrăcat de Florin Costea la semnarea contractului, arată o labilitate cronică și fițe de vedetă doar cu numele. Scandalurile din vestiar au fost și ele de notorietate.Florin, sustinut de fratele său, Mihai, au fost autorii unor glume nesărate. Conform presei, cei doi au vrut să introducă săpunul în anusul unui coleg (http://www.sport.ro/liga-1/costea-isi-terorizeaza-colegii-incercau-sa-le-bage-colegilor-sapunul-in-fund-la-dusuri-dezvaluiri-socante.html). Apoi, Florin Costea l-a provocat la bătaie pe Bourceanu și lista cu tâmpenii poate continua.
În plan fotbalistic? Foarte puțin. Prezența la Steaua a fost una meteorică, doar cu numele. În sezonul  trecut Florin a marcat doar două goluri pentru Steaua. De altceva nu îmi aduc aminte. Pe de altă parte și Gigi s-a grăbit să-l pună pe liber acum, după ce a efectuat pregătirea de vară. Până la iarnă Florin putea fi util. Chiar și ca rezervă. În campionat, în Cupă, în Liga Europa. Așa îl iau alții de bun!
În concluzie, Steaua și Gigi Becali scapă de plata unui salariu nu foarte mare și de un jucător cu problem grave de comportament. Cred că ăsta este elementul decisiv în decizia luată zilele trecute de Gigi Becali. De la început acest transfer a fost un eșec, iar faptul că Steaua a pierdut bani este dovada palpabilă.