Bonetti, tupeu fără acoperire

august 18, 2012 in Liga 1

Antrenorul Bonetti se enervează repede atunci când primeşte întrebări incomode. Poate ar fi mai bine să şi le pună singur, nu? 🙂

Antrenorul Dario Bonetti a început să trieze întrebările jurnaliştilor. Ce altceva poţi înţelege după ce, la finalul meciului Concordia – Dinamo (0-0), s-a răstit la un reporter care îl întrebase: „Sunt rezervele la nivelul titularilor?”. „Ce-s întrebările astea? Ți le-ai scris dinainte? De unde le scoți? Pune întrebări serioase!”, s-a dezlănţuit tehnicianul „câinilor” la Digi Sport. Dacă nervozitatea sa era de înţeles după remiza albă de la Chiajna, tupeul lui Bonetti nu are acoperire. Întrebarea a fost corectă şi justificată. Vineri seară, rezervele lui Dinamo au fost Ţucudean, Dănciulescu, Galcev, Naumovski, Scutaru, Homei şi S. Filip. Bonetti putea să spună că e mulţumit sau nu dar prin gestul său agresiv a dat deja un răspuns. Sigur aţi înţeles! 🙂

Încă de la începutul campionatului am observat la antrenorul Dario Bonetti o stare de nervozitate excesivă. Probabil este de vină miza şi presiunea de a juca mereu la victorie. Asta s-a întâmplat şi la Chiajna. Fără Marius Alexe, Cosmin Matei şi Constantin Nica, toţi cu program special după acţiunea reprezentativei U21 în Suedia, fără Issa Ba, menajat şi el în vederea meciului de joia viitoare cu Metalist Harkov, lui Bonetti i-a fost destul de greu să încropească un unsprezece redutabil susţinut cu rezerve de calitate.
Din această perspectivă tehnicianul Italian are acoperire în privinţa acestui 0-0 cu Concordia. Nu are însă deloc dreptate atunci când a tunat şi a fulgerat la jurnalistul care în întrebase, logic, dacă rezervele lui Dinamo se ridică la valoarea titularilor. Bineînţeles, întrebarea ţintea situaţia existentă vineri. Altfel, cu cei patru absenţi de marcă datele problemei erau cu totul altele.
Indiferent cum o dă, Bonetti nu are dreptate. Cu excepţia lui Ţucudean, restul rezervelor din meciul cu ilfovenii au în dreptul lor semnul întrebării. Dănciulescu nu mai e cel de altădată, iar Galcev, Naumovski, Scutaru, Homei şi S. Filip mai au de tras pentru ca să ajungă titulari. Uitaţi-vă la noul venit, Alvarez, titularizat peste noapte. S-a rupt de la primul sprint. Asta pentru că ultimul meci în care a jucat a fost acum o jumătate de an, în Italia.
Altceva… De ce nu a jucat cu Ţucudean (patru goluri în Liga 1), din prima, şi la preferat pe Curtean? Chiar dacă a fost cu lotul U21, Ţucudean a tânăr şi are un fizic impresionant. Cu Chiajna rezista 90 de minute fără probleme. Un exemplu concret că vineri seară Dinamo nu a avut rezerve la valoarea titularilor de drept.
Cu nervi nu se rezolvă mai nimic. Dimpotrivă. Pentru Dinamo şi Dario Bonetti urmează meciuri şi mai şi. Joi vine Metalist Harkov. O partidă infernală în care valoarea băncii de rezerve va conta enorm. Poate atunci ne va explica don Bonetti ce şi cum!