Mutu, încotro?

august 19, 2012 in Internaţional

 

Mutu nu a înţeles ce înseamnă echipa naţională şi mai ales tricoul cu nr. 10 purtat cu onoare de Gică Hagi. Încă mai are timp…

Adrian Mutu rămâne în continuare departe de o echipă de primă ligă. Transferul în Corsica, la Ajaccio, bate pasul pe loc. Presa de pe la noi susţine că transferul ar fi intrat în impas. Oricum, Ajaccio nu este nici pe departe soluţia ideală. Cel mai bine pentru Mutu ar fi la o formaţie de top din Turcia sau din România. Liga 1 poate reprezenta pentru vedeta Cesenei trambulina care să-l relanseze în atenţia selecţionerului Victor Piţurcă. CFR, Steaua, Dinamo, Vaslui sau Rapid l-ar ajuta mult mai mult decât Ajaccio. Timpul nu mai are răbdare. Mutu, încotro?

După retrogradarea Cesenei în Serie B, Adrian Mutu nu a mai fost atât de vizibil în mass-media. Pe undeva de înţeles. Mai este de pus la socoteală comportamentul său de „băiat rău”. Mereu distrat, pasionat de nopţi albe şi obositoare, stropite până dimineaţa cu şpriţ şi fete focoase. Statutul de crai la istovit pe Mutu şi l-a transformat din „briliant” într-un biet „diamant” mic şi prăfuit.
Un nume ca Mutu nu poate rămâne la Cesena. Dacă ne luăm după valoare. Dacă pe Adi Mutu îl va preocupa în continuare orice altceva decât fotbalul atunci poate să rămână şi în Serie B dar cu riscul de a pierde definitiv echipa naţională. Discuţii tot au fost în vara asta. Prima dată s-a vorbit despre Brazilia, apoi de Turcia, la Kasimpaşa. După aia a apărut varianta Sion, în Elveţia. Astăzi se vorbeşte despre Ajaccio şi Ligue 1 ceea ce n-ar fi deloc rău. Ca bani şi imagine. Ca fotbal, nu prea!
Ajaccio nu este o trupă cu nume. În sezonul precedent, gruparea din Corsica s-a luptat pentru evitarea retrogradării şi a terminat pe locul 16. Ajaccio are un stadion mic, de 12.000 de locuri, care se numeşte „Stade Francois Coty”. Singura chestie interesantă pentru Adrian Mutu sunt culorile echipei, similare cu cele ale lui Dinamo, adică alb şi roşu.  Sincer, nu cred că echipa asta poate să-l ajute pe Mutu dar vom vedea cum evoluează lucrurile.
Un transfer în Turcia sau România l-ar ajuta enorm. La turci va fi privit mereu ca un star şi asta o să-l motiveye suplimentar. În România cam tot aşa cu menţiunea că valoarea Ligii 1 îi va permite lui Mutu să iasă mereu în evidenţă. Cu condiţia să aleagă o echipă de top, iar dacă joacă în Europa e şi mai bine. Şi să renunţe la o parte din bani. Aceste două variante îl vor menţine pe Mutu aproape de echipa naţională şi de ochii selecţionerului Piţurcă. Altfel, se pierde!