Steaua, în grafic!

august 20, 2012 in Liga 1

„Reghe” a redat Stelei bucuria de a juca fotbal şi ceva din stilul de altădată!

Deşi jocul încă mai scârţâie, Steaua adună puncte după puncte şi a ajuns liderul Ligii 1. O postură rară pentru ultimii ani. O victorie la scor de neprezentare cu Ceahlăul (3-0) care aduce în Ghencea linişte înaintea „dublei” cu lituanienii de la FK Ekranas din play-off-ul Europa League. Patru victorii şi un egal nu-i de ici de colea chiar dacă programul Stelei a fost unul uşor. Campionatul se câştigă adunând toate punctele de la echipele mici şi apoi te baţi cu granzii, lucru demonstrat în ediţiile precedente. Steaua a surprins plăcut prin posesie şi viteza de joc dar a dezamăgit la finalizare acolo unde s-au irosit, cu seninătate, ocazii mari de gol.Totuşi, „roş-albaştrii” sunt pe un drum bun!

Dacă era 5-0 sau 6-0 cu Ceahlăul n-ar fi surprins pe nimeni. Încă din primul minut, Steaua a făcut un joc de posesie foarte bun. A avut şi o viteză în plus faţă de adversar, faţă de ceea ce vedem prin campionat. Încet, încet, antrenorul Laurenţiu Reghecampf le-a redat  „roş-albaştrilor” bucuria de a juca fotbal de plăcere. Plus stilul ofensiv de altădată care a făcut din Steaua echipa românească cu cele mai bune rezultate în Europa.
Finalizarea a lăsat un pic de dorit. Rocha şi Rusescu, chiar dacă au marcat, au fost autorii unor ratări monumentale. Probabil din lipsă de concentrare dar în meciurile cu adevărat tari astfel de ratări se răzbună. Este legea nescrisă a fotbalului, iar apoi e vorba despre munca echipei. O impresie excelentă a lăsat Pârvulescu, probabil la cel mai bun meci pe care l-a făcut de când a venit la Steaua.
Chiar dacă au ajuns pe primul loc, „roş-albaştrii” nu trebuie să se îmbete cu apă rece. E musai ca „Reghe” să-şi ţină trupa cu picioarele pe pământ. Deşi deplasarea la Vilnius (Lituania) pentru manşa-tur cu FK Ekranas pare o simplă formalitate, meciul nu trebuie tratat de sus. Cu o echipă cvasinecunoscută există un risc chiar dacă Anderlecht a spulberat-o în turul anterior cu un neverosimil 11-0 la „general”.
Şi Gigi Becali e liniştit. Chiar el declara asta după confruntarea cu nemţenii. O ciudăţenie dacă ne amintim ceea ce s-a întâmplat la Steaua în anii trecuţi, altfel doar o stare de normalitate la un club cu pretenţii de performanţă. Poate şi Gigi a învăţat câte ceva din eşecurile precedente, poate că Reghecampf a fost mai ferm în relaţia cu patronul. Rezultatul? Steaua este în grafic!