Gigi, în goană după „10”

august 15, 2012 in Liga 1

„Prințul”, dorit de Steaua. O șansă mare de a reveni în top și în vizorul echipei naționale!

24 aprilie 2001. În fața a peste 80.000 de spectatori Gică Hagi îmbrăca pentru ultima oară tricoul naționalei, iar fotbalul românesc rămânea fără cel mai valoros număr 10 din istorie. De atunci mulți se întreabă: când va apărea noul Hagi? Absența unui pasator de calitate, a unui fotbalist care să facă diferența la mijloc este resimțită tot mai puternic de un fotbal care deja este conectat la tubul cu oxigen pentru a mai avea viață. Adrian Cristea rămâne unul dintre jucătorii care pot limpezi jocul la mijloc. Până acum și-a neglijat cariera sportivă pentru femei. Fiecare cu doaga lui. Astăzi, Steaua îl vrea în primul unsprezece. O nouă șansă pentru ca „Prințul” să revină în prim-plan și în vizorul echipei naționale. Este un număr 10 de calitate dar totul va depinde doar de atitudinea sa!

Problema conducătorului de joc este una reală pentru fotbalul românesc. Inclusiv la Steaua. Seceta de trofee a „roș-albaștrilor” din ultimii ani se datorează, în mare parte, absenței acelui număr 10 de calitate, cu tupeu și curaj dar mai ales cu valoare. Lui Nicolae Dică, ultimul mohican de… „nota 10”, i s-a dat repede cu șutul în fund deși putea să mai ajute echipa, iar apoi s-a ales praful de tot. Patronul Gigi Becali a transferat echipe întregi dar niciodată un decar care să facă ordine în jocul echipei. O lipsă, poate o neglijență dar așa au stat lucrurile.
Și totuși Gigi Becali realizează repede unde este greșeala. Astăzi, patronul Stelei încearcă un transfer de zile mari: Adrian Cristea. Presa vorbește despre un împrumut pe șase luni plus opțiunea de cumpărare pentru 500.000 de euro. Nu e mult deloc în raport cu valoarea „Prințului” însă problemele mari sunt în zona comportamentului, a atitudinii de dincolo de stadion.
Dacă încerci să cauți pe „google” informații despre Adrian Cristea te crucești. „Adrian Cristea, lacrimi după Bianca, sex cu Roxana!”, „Adrian Cristea, gelos încă pe Botezatu, o cere de nevastă pe Bianca Drăguşanu”, „Adrian Cristea a agățat o brunet în club”, „Bianca Drăguşanu şi Adrian Cristea s-au împăcat !”, „Femeile lui Adrian Cristea și-au declarat război total !” etc. Ultimul titlu cred că spune totul și nu mai vreau să insist pe „corzile” sensibile ale „Prințului”.
Nu degeaba Cristea a avut mai multe porecle: „Hagi”, „Ronaldinho” sau „Prințul”. La Dinamo a fost iubit pentru bijuteriile tehnice de pe teren și golurile senzaționale înscrise din afara careului. Băiatul ăsta are talent cu carul. Și șut, și dribling. A demonstrat de multe ori că știe să bată bine loviturile libere din care a marcat goluri importante. Ca mijlocaș stânga urcă mereu în atac. La fel de bine poate evolua și în banda dreaptă sau ca mijlocaș ofensiv. În rolul de coordonator de joc s-a simțit în largul său pe unde a jucat, „Prințul” având la activ numeroase pase decisive.
Din păcate, viața l-a taxat pentru indiferență. Peste tot, inclusiv la echipa națională. Adrian Cristea a fost prezent pe prima pagină a ziarelor de scandal de mai multe ori decât în cele de sport. Gigi Becali trebuie să rezolve această problemă dacă nu vrea să arunce banii pe fereastră. Fotbalistic, Adrian Cristea este un jucător de calitate. Mental, cam vulnerabil. Îl i-a ușor valul, iar atunci când se întâmplă asta iubește femeia mai mult decât mingea! 🙂

CV Adrian Cristea – va împlini 29 de ani în noiembrie; evoluează ca mijlocaş dreapta, stînga sau central; are 221 de meciuri şi 38 de goluri în Liga 1; are nouă selecţii la echipa naţională.