În sfârșit: le pasă de sport!

august 14, 2012 in Special

Pista olimpică de canotaj, o promisiune a națiunii române pentru performeri de legendă ca Ivan Patzaichin sau Elisabeta Lipă. Și nu numai!

Picajul de 10 locuri în care a căzut delegația olimpică a României în clasamentul pe medalii (locul 17 – Beijing 2008, locul 27 – Londra 2012) i-a sensibilizat pe guvernanți. Cel puțin la nivel declarativ și de bune intenții. Premierul Victor Ponta a cerut șefilor sportului românesc să definitiveze pachetul legislativ pentru dezvoltarea sportului ca să fie trimis Parlamentului. Este prima inițiativă clară, fermă, concretă, de revigorare a sportului de performanță din România. Acest pachet legislativ va cuprinde strategia de dezvoltare a sportului românesc în ansamblul său, strategia de pregătire a loturilor olimpice și investițiile urgente în infrastructură. Ne bucurăm că le pasă de sport și așteptăm fapte concrete!

„În toamnă, să fie gata acel pachet legislativ care să cuprindă strategia României pentru echipele olimpice, pentru dezvoltarea sportului şi investiţiile de care este nevoie. Ţările cu care ne-am luptat investesc foarte mult şi ştim că nu se pot obţine rezultate de azi pe mâine. Singura lege pentru care mi-aş angaja răspunderea în faţa Parlamentului este legea sportuilui şi vă rog să nu rataţi această ocazie”, a spus primul ministru Victor Ponta la festivitatea de premiere a performerilor olimpici organizată, ieri, la Palatul Cotroceni. Am trăit să aud asta și mă bucur pentru tot sportul românesc!
Poate așa vom avea pista olimpică de canotaj cerută de ani și ani de marea campioană Elisabeta Lipă. Poate așa vom avea un bazin olimpic pentru campioni precum Camelia Potec sau echipa națională de polo. Poate așa vom avea sali polivalente multifuncționale, la București și în alte centre regionale, unde să putem găzdui marile concursuri de gimnastică și nu numai. Poate așa se va construi o sală modernă și încăpătoare pentru handbalistele de la Oltchim Rm. Vâlcea. Un patinoar modern în Capitală. Și multe altele.
Noi, românii, am căpătat prostul obicei de a pune o distanță mare între vorbe și fapte. Sper că de data asta va fi altfel. Spre binele sportului românesc, un sector de activitate care aduce imagine pozitivă României cât toate ambasadele din străinătate!

P.S. Aaaaa… Uitasem ceva important. Poate se va găsi un articol de lege prin care jucătorilor care au căștigat Cupa Campionilor Europeni, în 1986, cu Steaua și pentru România, apoi Supercupa Europei, să li se echivaleze performanța cu o medalie olimpică de aur. Duckadam, Majaru, Bölöni, Lăcătuș, Balint, Bumbescu, Belodedici, Bărbulescu, Pițurcă, Tudorel Stoica și alți colegi de-ai lor, antrenorii, merită să beneficieze TOȚI de renta viageră!