Naționala – surprize, surprize!

noiembrie 18, 2014 in Națională

Ultimele rezultate ale „tricolorilor” au readus suporterii aproape de echipa națională. Un moment fericit care trebuie păstrat!

Ultimele rezultate ale „tricolorilor” au readus suporterii aproape de echipa națională. Un moment fericit care trebuie păstrat!

Papp, două „boabe” cu Irlanda de Nord. Marți seară a venit rândul lui Keșeru, tot două dar cu Danemarca. Naționala lui Iordănescu se simte bine și a ajuns pe locul 15 mondial. Incredibil după ce în urmă cu câteva luni ne văicăream de mama focului. Cu nordicii, „Generalul” a mai inventat ceva: debutul lui Eric Bicfalvi. La fel a procedat în rumă cu mulți ani cu Adrian Ilie, Contra, Viorel Moldovan sau Gâlcă. Nea Puiu știe că întinerirea naționalei este singura șansă pentru viitorul nu prea îndepărtat. Tinerii au nevoie de încredere și în același timp de șanse. De cât mai multe șanse. Altfel, Iordănescu și-a luat revanșa pentru acel devastator 2-5 din martie 2003. Cu încredere se pot face multe!

Disciplina și flerul l-au ajutat pe selecționerul Anghel Iordănescu să treacă naționala peste șocul provocat de plecarea lui Victor Pițurcă în fotbalul arab. Două victorii importante cu Irlanda de Nord și Danemarca, la același scor (2-0), au urcat prima reprezentativă pe locul 15 în lume. Șocant dacă ne uităm la ceea ce se întâmplă la baza piramidei de selecție.
Keșeru este un câștig pentru prima reprezentativă. Bicfalvi a debutat cu succes. Așteptăm confirmări de la tânărul Pușcaș. Și tot așa. „Generalul” nu stă cu mâinile-n sân și ne oferă surprize pe bandă rulantă. Pozitive. Speranțe pentru ceea ce va urma la echipa națională.
Ceea ce face acum Iordănescu trebuia să facă Răzvan Lucescu sau Victor Pițurcă. S-ar fi câștigat timp. Dar asta e, nu mai are rost să redeschidem rănile închise. Fotbalul românesc încă mai are resurse. Poate nu ca altădată dar încă mai are. Cât să obțină calificarea la turneul final al EURO 2016. În acest moment este posibil chiar de pe primul loc. După aceea? Greu de spus în acest moment…
Important este ca „Generalul” să impună același stil la toate echipele reprezentative. De tineret sau juniori. Doar așa naționala va avea parte de fotbaliști formați pe stilul dorit de Iordănescu. Un stil care se pliază foarte bine pe calitățile jucătorilor români. Un stil dominat de inventivitate și posesie.
România și-a recâștigat identitatea pierdută sau măcar o parte din ea. În 2015 trebuie să confirme. Altfel tot ceea ce a obținut acum va rămâne doar un foc de paie!