Handbal și… „Noua Giuleștină”!

noiembrie 19, 2014 in Handbal

Vali Ionescu Caciureac, șefa CS Rapid, anunță construirea „Noii Giuleștine” cu ocazia turneului final al EURO 2020!

Vali Ionescu Caciureac, șefa CS Rapid, anunță construirea „Noii Giuleștine”, un stadion chochet de 20.000 de locuri, cu ocazia turneului final al EURO 2020!

Miercuri seară am ales handbalul feminin. În Divizia A. Era gata să asist la bomba campionatului. Cu câteva minute înainte de final Școala 181 SSP București a condus cu un gol avantaj însă tinerețea unor jucătoare și fragilitatea lotului le-au ajutat pe rapidiste să rezolve dilema: 27-25. La masa presei m-am întâlnit cu Vali Ionescu Caciureac, marea campioană la săritura în lungime și șefa CS Rapid București. Pot să vă anunț oficial, poate în premieră, că Rapidul va avea un stadion nou-nouț. „Noua Giuleștină” va fi folosită pentru antrenamente de echipele prezente la EURO 2020, România numărându-se printre țările organizatoare ale turneului final, iar apoi va găzdui jocurile grupării de lângă Podul Grant. Un stadion cam de vreo 20.000 de locuri, cochet, la standarde europene. Asta da veste!

Meci de infarct în sala Rapid. Giuleștencele au demolat toate echipele cu care s-au întâlnit până la această oră. Sunt neînvinse și conduc detașat în clasament. ACS Școala 181 SSP București, locul 4, reprezintă cel mai performant club privat de handbal feminin din Capitală. Și au ieșit scântei…
Deși s-a prezentat în Giulești cu un lot decimat de accidentări, Școala 181 s-a ținut tare și a fost la un pas de marea surpriză. Elevele pregătite de Maximilian Gavrilă și Manuel Stănescu au condus pe final cu un gol. Cu jucătoare tinere și foarte tinere, unele născute în 1998, era greu să reziste presiunii de pe teren și înjurăturilor din tribună. Dar prestația fetelor de la „181”, în frunte cu Maria Gavrilă, a fost una de zile mari.
La meci am avut ocazia să vorbesc cu doamna Vali Ionescu Caciureac, președinte al Clubului Sportiv Rapid București. O mare campioană, un mare caracter. Dincolo de supărarea provocată de chinul giuleștencelor pentru obținerea unei victorii trasă de păr, Vali Ionescu mi-a spus că Rapidul va avea un stadion nou. Proiectul vizează realizarea unei arene europene, de vreo 20.000 de locuri, care va găzdui antrenamentele naționalelor prezente la București cu ocazia turneului final al EURO 2020. După care stadionul va intra în custodia grupării de lângă Podul Grant.
O veste bună pentru… fotbal. Cât despre handbal așteptăm acea sală Polivalentă promisă de Primărie, de ani și ani, iubitorilor de sport din Capitală. Cu vreo 10.000 de locuri ca să poată găzdui finale europene. Numai să avem echipe care să ajungă acolo!