Iordănescu relansează naționala!

noiembrie 15, 2014 in EURO 2016

Paul Papp (nr.2) reușește la națională  prima „dublă” din carieră. Suficient cât să urce România pe locul 1 în grupa F!

Paul Papp reușește la națională prima „dublă” din carieră. Suficient cât să urce România pe locul 1 în grupa F!

Un nou început, o altă stare de spirit. Naționala de fotbal a României nu a strălucit cu Irlanda de Nord dar a câștigat trei puncte imense în campania EURO 2016. Și a spart un blestem de care se temea de ani buni. Un 2-0 relaxant. Selecționerul Anghel Iordănescu a redat „tricolorilor” bucuria de a juca fotbal. Am revăzut inventivitatea de altădată, variante diferite de atac și construcție fără precipitare. „Generalul”, ca în zilele sale de glorie, l-a inventat pe Papp sub zodia cifrei 2: nr. 2 pe tricou și două goluri. 🙂 Sâmărtean a ieșit iarăși la rampă și l-a făcut pe Michael O’Neill, selecționerul nord-irlandez, să întrebe după meci: „Unde a stat ascuns până acum?”. Apropo de Sânmărtean. Nea Puiu, dă-i tricoul cu nr. 10. Nu de alta dar chiar îl merită!

Iordănescu a adus disciplină și pragmatism. Naționala României a jucat la rezultat, calm și eficient. Nu s-a speriat atunci când timpul începea să curgă parcă prea repede, iar la final s-a ales cu cele trei puncte care au transformat-o în liderul grupei F.
Paul Papp a fost surpriza pregătită de Iordănescu. La fel făcea în vremurile bune. Papp a dat două goluri senzaționale și a evoluat aproape fără cusur. Fundașul dreapta de la Steaua crește de la meci la meci și pare că a rezolvat problema titularizării în acest flanc.
Mi-a plăcut maniera în care a venit această victorie. La pas. Era și culmea să fie altfel. Or juca nord-irlandezii prin ligile inferioare engleze dar tot ligi inferioare rămân. Construcția a fost variată și pe viteze diferite ceea ce i-a derutat un pic pe britanici. Suficient de mult cât să piadă partida.
Deși pe alocuri a lăsat senzația că este prea individualist, Sânmărtean a făcut un meci bun. Calitate atunci când atingea mingea, precizie când o pasa, iar în anumite momente rezolva cu brio și faza de apărare. Un adevărat nr. 10 dar, din păcate, pe tricou a avut… 17. Poate aude „Generalul” și rezolvă problema. 🙂
Cu 10 puncte din patru meciuri, România este liderul grupei F. Un cadou frumos de sărbători pentru fanii naționalei. Și prima opțiune la locul 1. Cu astfel de adversari, modești, „tricolorii” trebuie să câștige grupa că altfel își șifonează imaginea.
Un start excelent pentru Iordănescu, un nou început pentru „tricolori”. Cu disciplină și o selecție adecvată apar și rezultatele. Dar mai e mult până… departe. Urmează meciul amical cu Danemarca, iar apoi sărbătorile de iarnă!