1+8+1 = Performanță!

noiembrie 14, 2014 in Handbal

Hanbalistele de la ACS Școala 181 SSP București (junioare I) țintesc titlul de campioană națională.

Handbalistele de la ACS Școala 181 SSP București (junioare I) țintesc titlul de campioană națională.

Nu este obligatoriu ca un club mare, cu un buget impresionant, să facă performanță însă este posibil ca un club mic, dar bine condus, să obțină rezultate la cel mai înalt nivel. Se întâmplă asta în lumea handbalului feminin. ACS Școala 181 SSP București a reușit să supraviețuiască miraculos după ce o grămadă de jucătoare au ales promisiunile rivalei CSM București. Uite că la ultima confruntare de junioare 1, săptămâna trecută, Scoala 181 s-a impus cu 23-21. Deși CSM-ul a folosit un grup de sportive „racolate” în vară chiar de la… „181”. A teleporta valori dintr-o parte în alta, prin fel și fel de „manevre”, e cel mai simplu mod de a forma o echipă competitivă. Dar fără garanții de performanță. Rezultatele sunt garanția valorii. Caracterele adevărate rămân și muncesc, alții umblă după cai verzi pe pereți!

Săptămâna trecută a fost un meci cu scântei între cele două grupări. Orgolii și revanșă. Așa s-a întâmplat ca Abed Kader Dana (ACS Școala 181), campioană mondială U18, să joace aproape tot meciul doar cu brațul drept după ce a suferit o dublă fractură la metacarpienele 3 și 4 de la mâna stângă. 🙁
Cu un lot decimat de exodul forțat spre și provocat de CSM, trupa lui Gavrilă Maximilian, antrenată de Manuel Stănescu, a cam făcut instrucție cu „cesemistele” junioare. Și asta în condițiile unei diferențe impresionate de buget. Realitatea este că banii nu contează atunci când echipele se află pe teren. Acolo contează doar valoarea jucătoarelor.
Nu e simplu să cauți valori în școli. Să le formezi, să le educi, să le arăți calea cea mai sigură spre marea performanță. Și e atât de trist atunci când alții le „transferă” moca. Atenție, vorbim despre copii. Dacă li se spun vorbe frumoase cred aproape orice. Dar e corect?
Vinovații principali sunt părinții. Toți se bat cu pumnul în piept că au valori incontestabile dar când apare o concurență pe post la odraslele lor sunt primii care strâmbă din nas. Când li se promite și ceva bănuți cer repede transferul uitând cine erau copii lor atunci când s-au apucat de handbal.
În handbal, în sport în general, banii nu aduc obligatoriu fericirea dacă nu știi ce să faci cu ei. Rezultatele de excepție sunt generate de muncă, răbdare și caracter. Restul sunt povești de adormit… copii!