„Generalul” a dat milităria jos din pod!

noiembrie 11, 2014 in Națională

Anghel Iordănescu s-a decis să ajute naționala. Și nu numai. „Generalul” va face instrucție cu toți jucătorii convocați. Ori fotbal, ori pa!

Anghel Iordănescu s-a decis să ajute naționala. Și nu numai. „Generalul” va face instrucție cu toți jucătorii convocați. Ori fotbal, ori pa!

După 10 ani de la precedentul mandat, Anghel Iordănescu a rămas neschimbat. Același stil, aceleași principii. Naționala avea nevoie de „General”. Mai exact de o disciplină de fier. Faptul că Iordănescu a interzis folosirea telefoanelor mobile la masă pare ceva banal dar e mai mult decât atât. E vorba de o regulă, bună sau rea, care trebuie respectată. Senzația lăsată de unii dintre „tricolori” a fost că se fereau să-l supere pe Pițurcă dar făceau tot ce le trecea prin cap. Cu Iordănescu vor înțelege, mai bine, că unde-i lege nu-i tocmeală. Când nu mai există valorile de altădată disciplina poate compensa multe, inclusiv decalajul de valoare față de adversari. Sună frumos dar toate vorbele astea vor conta abia atunci când se vor obține rezultate importante. Un lucru e cert: „Generealul” a dat milităria jos din pod!

Anghel Iordănescu a fost pus să acopere cu succes plecarea lui Victor Pițurcă în lumea „petrodolarilor”. „Generalului” nu-i va fi ușor pentru că are în spate, ca selecționer, un palmares impresionant.
Deși la prima conferință de presă din postura de antrenor al naționalei a afirmat altceva, „Generalul” nu s-a schimbat deloc. Același om: exigent, ferm, calm și nu de puține ori cu simțul umorului.
Naționala de fotbal a României nu mai reunește, astăzi, supervalorile de la World Cup 1994. Nu mai e Hagi, nici Gică Popescu, nici Ilie Dumitrecu etc. Cum baza de selecție pe plan intern a scăzut dramatic șansa de a avea o reprezentativă competitivă se va baza foarte mult pe disciplină. O echipă disciplinată tactic, și nu numai, poate realiza performanțe mărețe. Grecia este un exemplu… 🙂
„Generalul” a pus piciorul în prag de la prima înfățișare la lot și bine a făcut. Ca să nu existe jumătăți de măsură. Faza cu interzisul mobilelor la masă stârnește zâmbete dar este corectă. Respectul față de grup reprezintă o temă importantă într-o campanile de calificare.
Mai sunt și altele ce țin de intimitatea naționalei. Iordănescu a pus ordine și mizează pe disciplină ca să-i ducă pe „tricolori” la EURO 2016. Într-o grupă cu adversari abordabili este posibil. Cu Irlanda de Nord poate să înceapă marșul spre Paris!