Răspunsul „Regelui”!

noiembrie 9, 2014 in Liga 1

Gică Hagi a respectat meseria de fotbalist și s-a respectat ca om. De asemenea, a respectat România!

Gică Hagi a respectat meseria de fotbalist și s-a respectat ca om. De asemenea, a respectat România!

Despre Gică Hagi s-au scris și s-au vorbit multe. În special pe tema dacă este sau nu un antrenor de valoare. Eu zic că da. Hagi nu a ales bine momentele când s-a decis să antreneze o echipă sau alta. Dezamăgirile au fost pe măsura neinspirației și tocmai de aceea n-a reușit mare lucru. Din acest motiv a pornit proiectul „Viitorul”. Ca să caute răspunsuri. Și uite că le-a găsit oferind fotbalului românesc nume importante în frunte cu Gabi Iancu. Vineri i-a dat 3-2 lui Dinamo. Chiar în „Groapă”. O dovadă că antrenorul Hagi n-a dispărut, că poate antrena cu succes. Sunt sigur că va veni și vremea când va prelua o echipă mare sau va face din Viitorul o trupă de renume. Hagi ne-a oferit un răspuns clar și răspicat despre ce vrea să fie în fotbal: antrenor!

Naționala, Galatasaray, Bursaspor, Steaua, Timișoara etc. Gică Hagi a vrut să fie antrenorul acestor echipe în perioade de criză, cu tensiuni și frământări. Pentru un tehnician abia pornit la drum era prea mult. Aceasta este explicația, sumară, pentru ce n-au ieșit lucrurile așa cum și-a dorit Hagi.
Apoi, „Regele” a luat totul de la zero. Academia de fotbal a reprezentat refugiul. Muncă și căutări pentru a găsi valorile pe care să se sprijine fotbalul românesc. Rezultatele sunt excepționale și s-au materializat la seniori în echipa Viitorul. O trupă care rulează jucători de perspectivă, talentați și ambițioși.
De la birou, Gică Hagi a ajuns din nou în iarbă. Ca antrenor. Echipa joacă bine și are rezultate pozitive. Ultima ispravă a fost acest surprinzător 3-2 pe terenul „câinilor”. Viitorul rămâne singura formație din Liga 1 neînvinsă în fața lui Dinamo. Ceva care nu e de ici de colea!
Dacă nici Hagi nu se pricepe la fotbal atunci cine? E bine că a pornit de jos. Așa poate înțelege mai bine ce se întâmplă într-un fotbal în care marile cluburi nu mai dau doi bani pe centrele de copii și juniori. Dar Hagi o face și încă bine.
Acest 3-2 cu Dinamo este răspunsul „Regelui” pentru cei care și-au pierdut încrederea în el. Gică Hagi poate antrena la cel mai înalt nivel și nu va dura mult până când îl vom (re)vedea în cupele europene sau la națională.