Mutu, simfonia pierdută!

octombrie 4, 2013 in Special

Adrian Mutu este, încă, idolul multor copii care visează să ajungă fotbaliști. Din respect pentru ei trebuie să revină ca să-și încheie cariera cu fruntea sus!

Adrian Mutu este, încă, idolul multor copii care visează să ajungă fotbaliști. Din respect pentru ei trebuie să revină ca să-și încheie cariera cu fruntea sus!

Adrian Mutu nu mai impresionează pe nimeni. La Ajaccio a intrat într-un anonimat total, iar la echipa națională a fost uitat. Uneori pe nedrept, alteori, cum e acum, pe bune. Mutu, un jucător genial care a transformat atingerea mingii într-o simfonie pe iarbă. Tehnica o are setată în ADN dar atitudinea, din păcate pentru el, nu. O carieră care putea să intre definitiv în istoria fotbalului românesc. Nu s-a întâmplat asta pentru că Adi Mutu și-a bătut joc de șansele pe care le-a avut în viață. Decăderea a început la Chelsea, iar de atunci tot continuă. Viața privată tumultoasă a contat pentru Mutu mai mult decât orele de antrenament sau chiar meciurile în sine. Și uite cum, în loc să devină legendă, Mutu a ajuns un fel de simfonie pierdută. Păcat!

Adrian Mutu a intrat într-un con de umbră din care riscă să nu mai iasă. Izolat în Corsica, Mutu nu mai impresionează cu ceva. Francezii de la Ajaccio s-au săturat de ineficacitatea sa și l-au trecut pe linie moartă. La națională, selecționerul Victor Pițurcă nu l-a convocat când putea s-o facă, iar acum chiar nu se mai pune problema.
Toate astea din cauza atitudinii pe care Mutu a avut-o față de performanță și în relațiile cu cei din jurul său. Treptat, el a devenit un „Briliant” prăfuit și uitat într-un vestiar din Corsica. Un moment greu care, din cauza vârstei, ar putea să-i aducă finalul de carieră.
Adi Mutu este un tip ambițios și, dacă vrea, poate să revină în forță. Repet, la el totul depinde de atitudine. Dacă vrea, poate, dacă nu, nu. Și când te gândești că Mutu încă este idolul multor copii care visează să ajungă fotbaliști. Dacă va înțelege bine acest statut, de care încă se bucură, atunci nu mai are nevoie de o altă motivație și va juca bine doar de plăcere.
Un fotbalist cu potențial uriaș din care a valorificat, cred eu, un pic mai mult de jumătate. Restul e pe drum. Prin restaurante, cluburi și hoteluri. O viață instensă și zbuciumată care l-a ținut pe loc. Ba uneori l-a tras în jos.
Adrian Mutu trebuie să se trezească din letargie pentru că poate să revină la cel mai înalt nivel. Încă mai are timp dar nu prea mult. Astfel ar avea ocazia să-și încheie cariera cu fruntea sus. Mutule, acum sau niciodată!