Pancu, inimă vișinie!

octombrie 5, 2013 in Liga 2

Daniel Pancu, o inimă vișinie mare cât Giuleștiul. Ba chiar mai mult decât atât!

Daniel Pancu, o inimă vișinie mare cât Giuleștiul. Ba chiar mai mult decât atât!

Rapid este liderul la zi în Seria 1 din Liga 2. Cine credea în urmă cu două luni? De când Viorel Moldovan a preluat echipa „alb-vișiniii” merg ca un ceas. Astăzi, la matineu, Realul din Giulești a bătut Clinceniul cu 1-0 și se uită de sus la clasament. O victorie datorată, în mare parte, spiritului de luptător al veteranului Daniel Pancu. „Pancone” a dat pasa de gol la reușita lui Ciolacu, din minutul 59, pentru ca apoi să părăsească terenul într-un picior. A fost aplaudat la scenă deschisă. O dăruire cum n-am mai văzut de mult. Pancu, în ciuda celor 36 de ani, aleargă de parcă are motoare la picioare, iar când colegii mai tineri greșesc îi ceartă cu atenție ca un părinte grijuliu. Un exemplu de atitudine pentru cei tineri. Daniel Pancu, o inimă vișinie care bate tot timpul pentru o singură iubire: Rapid!

În fotbal, și nu numai, caracterele adevărate sunt rare. Mincuna, „combinațiile” de tot felul, intriga și indiferența sunt câteva motive care au alterat grav fenomenul în sine. Și lista poate continua. În acest peisaj destul de cenușiu tinerii fotbaliști au nevoie, mai mult ca oricând, de pilda unor caractere adevărate. De exemple pozitive care să-i motiveze și să-i îndemne la mai mult.
Daniel Pancu este un lider pur-sânge. Devotat, muncitor, gata de sacrificiu pentru Rapidul lui drag. „Pancone” joacă fotbal cu sufletul, dă goluri, dă pase de gol și abia după meci se duce la bancomat. Un fotbalist care este convins că nu banii aduc fericire. Pune osul atunci când e greu și nu se întreabă ce va păți dacă intră decis la o minge.
Pancu și-a făcut datoria și în derby-ul de „B” cu FC Clinceni. A dat o pasă de gol lui Ciolacu după care a fost nevoit să părăsească terenul cu glezna stângă umflată. Nu s-a văitat, a strâns din dinți și s-a dus să salute galeria care îl aplauda frenetic pentru atitudinea sa. Coechipierii mai tineri au ce învăța de la el, iar antrenorul Viorel Moldovan se poate baza pe un om de nădejde acolo jos, pe gazon, în vâltoarea luptei pentru balon.
Daniel Pancu poate privi în ochi toate fostele glorii rapidiste strânse în „Familia Papid”. Pe Goanță, pe Manea, pe Motroc, pe Rică Răducanu, pe toți. Nu pentru o primă ci din respect pentru culorile alb-vișinii, pentru suporteri, pentru publicul spectator. Pancu a rămas pe baricade când alți jucători au dat bir cu fugiții la greu. Ambiția lui „Pancone” nu se antrenează ci se predă „live” în vestiar și pe teren. O inimă vișinie mare și tare cât tot Giuleștiul. Ba chiar mai mult decât atât!